Comunitat Valenciana

El DOGV publica el recurs contra la ZAL del port de València

  • Es donen 15 dies perquè qualsevol part que vulga defendre la legalitat de l'expedient puga personar-se.
Area de la ZAL de València
Area de la ZAL de València
APV - Archivo
Area de la ZAL de València

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dimecres el recurs presentat per l'associació ciutadana Per L'Horta contra la resolució de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a l'aprovació de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del port de València, així com la remissió per part de la Generalitat de l'expedient administratiu objecte de recurs. En l'escrit es donen 15 dies perquè qualsevol part que vulga defendre la legalitat de l'expedient d'aprovació de la ZAL puga personar-se.

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va admetre a tràmit un recurs de Per L'Horta contra la resolució per a l'aprovació de la ZAL del port de València i contra el decret del Pla d'Acció Territorial de l'Horta Valenciana.

Així ho va fer constar en un decret de la Secció Primera d'aquesta sala del TSJCV, datat el passat 27 de febrer, en el qual la Lletrada de l'Administració de Justícia lliurava ofici perquè es publicara l'anunci d'aquest recurs en el DOGV i reclamava l'entrega de l'expedient administratiu objecte de recurs a la Conselleria en un termini de 20 dies.

Ara, la nova Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha procedit a publicar en el Diari Oficial tant el recurs de l'associació ciutadana com la remissió de l'expedient de la pròpia aprovació de la ZAL. A més, la publicació arreplega que es concedeix un termini de 15 dies per a "la personació d'aquells que tinguen interés legítim a sostindre la conformitat a Dret d'aquesta disposició".

En conéixer l'admissió a tràmit del recurs per part del TSJCV, l'associació Per l'Horta va assegurar que aquesta circumstància "reforçava els arguments" adduïts per la plataforma 'Horta és Futur, no a la ZAL', representada per l'associació 'Per l'Horta', per a presentar l'escrit de demanda i "acudir de nou a la justícia contra la instal·lació d'aquesta infraestructura portuària en els terrenys de la Punta".

"En aquest escenari, la prudència en l'ús de despeses públiques i la responsabilitat a l'hora d'arriscar inversions privades farien més que recomanable deixar en suspens el desenvolupament del Pla Especial de la ZAL novament qüestionat", van assenyalar en un comunicat.

"Oportunitat perduda"

Així mateix, en el mes de desembre, després de l'aprovació del Pla Especial de la ZAL de València, Per L'Horta va lamentar que suposava "una oportunitat perduda per al futur de la ciutat i l'horta", així com "una mostra de la falta de valentia del Consell i de l'Ajuntament de València", al mateix temps que van anunciar que anaven a presentar el recurs que finalment va ser admès.

El Pla Especial la ZAL de València contempla un corredor verd amb zones enjardinades i connexió amb l'Albufera i mesures per a minimitzar la contaminació sonora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento