Comunitat Valenciana

Investiguen un home per maltractament animal pel pèssim estat de set gossos de caça a Altea

  • La Guàrdia Civil ha investigat a Altea (Alacant) un home com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal a set gossos de caça als quals tenia en condicions "pèssimes", segons ha informat la Comandància d'Alacant.
Un dels gossos rescatats.
Un dels gossos rescatats.
GUARDIA CIVIL
Un dels gossos rescatats.

La Patrulla del Servici de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil d'Altea va iniciar una investigació relacionada amb un possible delicte de maltractament animal arran de que una protectora d'animals de La Nucia denunciara que en una finca de Polop de la Marina havien localitzat set gossos en "pèssimes condicions".

En la inspecció ocular en la finca i les gosseres es va comprovar que es tractava de set gossos de caça -un pointer i sis conillers eivissencs-, tancats en unes casetes sense un sostre que els cobrira del sol o de les fortes temperatures, i sense aigua ni menjar des de feia diversos dies. A més, al costat d'una de les gosseres, van trobar un sac de plàstic amb un gos mort en estat de descomposició.

Eixe mateix dia, els gossos van ser trets del lloc i traslladats fins a la gossera de La Nucia, on dos veterinàries van emetre informe sobre el deficient estat higiènic-sanitari dels animals.

Tots ells presentaven leishmaniosi, alguns tenien danys en el renyó per falta d'aigua i deshidratació, i estaven plens de paràsits, puces i caparres.

La Guàrdia Civil va investigar l'amo dels animals, un espanyol de 38 anys, per un suposat delicte de maltractament animal, que va quedar en llibertat amb l'obligació de presentar-se a requeriment judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento