Comença a funcionar el comptador de bicis i patinets instal·lat en el punt més transitat de l'anell ciclista
Comença a funcionar el comptador de bicis i patinets instal·lat en el punt més transitat de l'anell ciclista 20MINUTOS.ES

El comptador de bicicletes i patinets instal·lat el mes de març passat al carrer Xàtiva de València, a l'altura de la plaça de bous, ha començat a funcionar per fi aquest dimecres al matí.

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de València i la Agència Municipal de la Bici, pretén visualitzar l'ús de les formes de mobilitat alternatives i sostenibles. Per a això, han seleccionat un tram que, després de les obertures dels últims carrils ciclistes a l'entorn del centre, sobretot als carrers Russafa, Alacant i Regne de València, s'ha convertit en el més transitat de l'anell ciclista i de tota la ciutat.

Aquest panell se suma als quatre que la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha instal·lat des del mes de setembre passat en la via pública en Pont de Fusta, en Blasco Ibáñez amb el carrer Doctor Gómez Ferrer, en Peris i Valero amb Regne de València i al carrer General Elio amb Sant Pius V.

No obstant això, el del carrer Xàtiva incorpora tres comptadors: un amb el recompte diari de vehicles sostenibles per aqueix punt, un altre amb el total anual (que a primera hora d'aquest dimecres superava els 841.000 passos); i un tercer amb el total acumulat des de l'obertura de l'anell ciclista el 3 de març de 2017 (a data de 22 de juliol l'acumulat total és de 2.556.947), informen fonts municipals. A més, el panell reflecteix també la temperatura i l'hora.

L'última particularitat d'aquest comptador és que el seu detector de registre funciona per pressió, a diferència de la resta que detecten el pas de masses metàl·liques a través d'una espira electromagnètica, per la qual cosa la seua configuració ha sigut més complexa i ha requerit de diferents proves a criteri del fabricador i els tècnics, fins que s'ha obtingut un marge d'error en el comptatge inferior al 5% i per tant "totalment efectiu a nivells estadístics", expliquen des de Mobilitat.

Nou rècord de circulació de bicicletes i patinets

El tram del carrer Xàtiva triat per a la seua instal·lació s'ha convertit en el més transitat de l'anell ciclista. Les dades d'intensitats mitjanes diàries (el dies laborables) el van situar com el més freqüentat el mes de juny passat, amb 5.759 circulacions de bicis i patinets. Després del seu creixement exponencial arran de l'obertura dels carrils bici de Russafa, Regne de València i Alacant, que desemboquen en aquest tram, ha superat als contigus situats entre l'Estació del Nord i Sant Agustí.

"L'anell ciclista al seu pas pel carrer Xàtiva és ara mateix el carril bici de la conca mediterrània que registra més circulació de bicicletes, patinets i vehicles de mobilitat personal al dia", apunta el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. En la seua opinió, "és important que les persones veïnes i visitants de la ciutat siguen coneixedores d'aquesta fita que estem construint entre totes", ha afegit.

De la mateixa manera, conclou, "el paper d'aquests comptadors, com ja hem dit en altres ocasions, és visibilitzar com cada vegada són més les persones que contribuïm, amb la decisió intel·ligent i solidària d'anar amb bici principalment, però també en vehicles de mobilitat personal, a gaudir d'una ciutat amb major qualitat de vida per a totes les persones que en ella convivim".

Consulta aquí más noticias de València.