Comunitat Valenciana

Absolt l'exalcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi de defraudar a Hisenda quasi 700.000 euros en el pagament de l'IRPF

  • El titular del Jutjat penal número 6 d'Alacant ha absolt l'exalcalde 'popular' de la ciutat Luis Díaz Alperi dels tres delictes contra la Hisenda Pública i el delicte de suborn dels quals estava acusat. La sentència, que ha sigut notificada aquest dilluns a les parts, també exculpa els tres empresaris que estaven acusats juntament amb l'antic regidor com a cooperadors necessaris d'aquests delictes.
Juí a Alperi, en primer terme, en el juí per frau fiscal, imatge d'arxiu.
Juí a Alperi, en primer terme, en el juí per frau fiscal, imatge d'arxiu.
EUROPA PRESS - Archivo
Juí a Alperi, en primer terme, en el juí per frau fiscal, imatge d'arxiu.

El jutge considera que no ha quedat acreditat que l'exalcalde defraudara a l'Agència Tributària una quantitat total superior als 682.000 euros en les seues declaracions d'IRPF corresponents als exercicis fiscals de 2007, 2008 i 2010 per increments patrimonials no justificats, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Respecte a la primera declaració de la renda, de 2007, descarta que incorreguera en un frau de 405.351 euros amb la col·laboració de l'administrador de la mercantil Taller de Comptabilitat SL.

Segons la sentència, que pot ser recorreguda davant l'Audiència Provincial, no hi ha proves que tots dos acusats, "de mutu acord, ni cadascun d'ells per separat", simularen un negoci perquè Díaz Alperi vera saldat un deute tributari de 1.004.878 euros.

Per contra, el propietari de Taller de Comptabilitat SL si va dur a terme "diverses gestions per a aconseguir el cobrament" del crèdit per eixe import amb el qual l'ex-primer edil va abonar un deute a Hisenda, per la qual cosa no pot parlar-se d'un "increment patrimonial injustificat", assenyala la resolució.

El titular del jutjat arriba a la mateixa conclusió respecte a les declaracions d'IRPF dels anys 2008 i 2010, després d'analitzar els canvis de titularitat d'un catamarà, l'Akra U, i els registrats en el repartiment del capital social de l'empresa propietària d'eixa embarcació, Andarx Business SL, de la qual l'antic alcalde i un empresari eren socis.

El magistrat rebutja en aquest sentit que Alperi generara uns increments patrimonials injustificats de 337.000 i 308.209 euros amb eixes operacions mercantils i defraudara per tant, respectivament, al fisc 144.862 i 132.468 euros.

Finalment, la sentència absol Díaz Alperi d'un delicte de suborn, en determinar que no ha quedat acreditat que el gerent de la Marina Esportiva del Port d'Alacant li permetera amarrar un vaixell i utilitzar les instal·lacions de forma gratuïta des del 18 de novembre de 2008 al 31 de gener de 2013, "en consideració a la seua condició del càrrec de diputat en Les Corts Valencianes i per la seua anterior condició d'alcalde de la ciutat d'Alacant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento