Medi Natural assenyala que al maig va baixar el nivell d'aigua de l'Albufera però ara està dins de la normativa
Medi Natural assenyala que al maig va baixar el nivell d'aigua de l'Albufera però ara està dins de la normativa PROYECTO LIFE ALBUFERA - Archivo

Quesada s'ha referit així a l'obertura per part de la Fiscalia Provincial de València de diligències d'investigació penal i preprocesals contenciós administratives, després d'haver tingut coneixement de l'"alarmant" descens dels nivells d'aigua del llac de l'Albufera, causat de la Junta de Desguàs.

Sobre aquest tema, ha mostrat el seu "respecte" al requeriment de la Fiscalia i ha garantit que quan entre en el registre "s'actuarà en funció del que el ministeri públic determine".

Amb tot, ha explicat que des de la Conselleria es realitza un seguiment diari dels nivells de l'aigua del llac i ha insistit que els nivells d'aigua actuals estan dins del que marca la normativa.

Així mateix, ha destacat el "treball conjunt" realitzat la passada legislatura per a "millorar l'aportació al Parc Natural de l'Albufera". Sobre aquest tema, ha ressaltat que s'ha arribat a un acord entre la Conselleria, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, l'Ajuntament, el sector i els agents implicats en la gestió del parc per a una aportació de huit hectòmetres anuals que no estan condicionats a la modernització del regadiu.

A més, ha recordat que en l'última Junta Rectora es van presentar uns estudis del parc i la Confederació que revelen que l'estat actual de l'ecosistema de la zona ha registrat una millora "important" respecte a anys anteriors gràcies a "la gestió proactiva que s'està realitzant" amb la participació del sector i de tots els agents implicats.

Consulta aquí más noticias de València.