Comunitat Valenciana

CIEs No exigeix el "cessament fulminant" del director del centre de Sapadors (València) després de la mort d'un intern

  • La Campanya pel tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers i per la fi de les deportacions (CIEs NO) exigeix al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que destituïsca "amb caràcter immediat" el director del CIE de Sapadors per la seua "actuació" davant la defunció d'un intern d'origen marroquí dilluns passat. "La primera mesura a prendre és el cessament fulminant del responsable directe del funcionament del centre on van succeir els greus fets", sol·liciten.
Manifestants sostenen una pancarta durant una protesta pel tancament dels CIES.
Manifestants sostenen una pancarta durant una protesta pel tancament dels CIES.
CIE NO
Manifestants sostenen una pancarta durant una protesta pel tancament dels CIES.

Així mateix, el col·lectiu reclama que "es garantisca la permanència a València de qualsevol persona relacionada amb els fets i, per tant, es paralitze qualsevol procediment tendent a l'expulsió de possibles testimonis".

La campanya assenyala, en un comunicat, que "dilluns passat la Policia Nacional, encarregada de vetlar per la seguretat i integritat dels interns del CIE de Sapadors, va trobar mort un d'ells, que estava en una cel·la d'aïllament, en la qual va ser tancat després de patir una palissa de mort, segons relaten testimonis".

"La causa de la defunció -prossegueixen- l'haurà de determinar l'autòpsia, però resulta inadmissible que una persona sota custòdia de l'Estat acabe morint de forma violenta. Les persones tancades en els CIE, que no han comès cap delicte, estan sota la tutela de l'Estat i és aquest qui té l'obligació jurídica de garantir la seua integritat física i psicològica".

Per tot açò, apunten, "i més enllà de les causes concretes de la mort, que hauran d'aclarir-se en una investigació independent, la primera mesura a prendre és el cessament fulminant del responsable directe del funcionament del centre on van succeir els greus fets".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento