Comunitat Valenciana

València, centre de la gravitació internacional

  • La ciutat acull, per primera vegada a Espanya, un congrés al qual assisteixen mil científics de 50 països.
Palacio de Congresos de València
Palacio de Congresos de València
PALACIO DE CONGRESOS - Archivo
Palacio de Congresos de València

Durant cinc dies València es converteix en la seu de la conferència internacional més important sobre relativitat general i gravitació. Des d’aquest dilluns i fins al divendres coincidiran les dues trobades més importants sobre gravitació: la 22 International Conference on General Relativity and Gravitation i l'edició número 13 del Edoardo Amaldi Conference on Gravitational Waves.

Aquest congrés, organitzat per la Universitat de València (UV) i el CSIC i gestionat per la Fundació Adeit, ajudarà a crear noves sinergies en el camp de la gravitació i, especialment, en l'àmbit de la física d'ones gravitatòries i les seues múltiples implicacions. Així ho expliquen els seus organitzadors, José Antonio Font, catedràtic d'Astronomia i Astrofísica, i José Navarro, catedràtic de Física Teòrica, tots dos de la UV.

Espanya acull aquest congrés per primera vegada i és València la ciutat triada en la qual es donaran cita un miler d'investigadors i científics de l'àrea de l'astronomia, l'astrofísica i la física de més de 50 països que participaran en alguna de les més de 600 xarrades científiques especialitzades programades per a aquests dies. Les ones gravitatòries obrin una nova finestra a l'exploració detallada de l'univers i seran clau per a respondre als molts enigmes del macrocosmos i, segurament, també del microcosmos.

Al seu torn, durant aquests dies, a través de les diferents sessions paral·leles i plenàries, es donarà resposta a molts dels interrogants que Stephen Hawking va plantejar sobre els forats negres i l'origen de l'univers. Hawking ha sigut un dels científics que més ha investigat sobre l'origen de l'univers i sobre la teoria de la relativitat. La seua figura serà homenatjada durant el congrés. Companys, investigadors i amics de Hawking repassaran la seua extensa trajectòria.

Dones i ciència 

A més del programa científic, també estan programades dues ponències de caràcter més divulgatiu. Una serà el dimarts en el MuVIM a les 19.30 hores, sobre Dones en la ciència. L'altra, ‘Einstein, forats negres i ones gravitacionals’, dimecres a la mateixa hora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento