Comunitat Valenciana

Compromís creu que el PSOE "hauria d'acostumar-se a dialogar més" per a traure endavant la investidura de Sánchez

  • El portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha defès aquest dijous que el PSOE "hauria d'acostumar-se a dialogar més" per a traure endavant la investidura del president del Govern en funcions i candidat socialista a la reelecció, Pedro Sánchez, sense entrar a valorar si Unides Podem hauria d'entrar en l'executiu.

A la resta de partits, ha demanat "amplitud de mires" per a arribar a acords com l'aconseguit a la Comunitat Valenciana en el govern del Botànic II entre PSPV, Compromís i Unides Podem. I ha garantit que el diputat de la coalició en el Congrés, Joan Baldoví, recolzarà la investidura "sempre que es pose damunt de la taula una possible reforma del sistema de finançament autonòmic".

Així ho ha afirmat a preguntes dels periodistes abans d'un esmorzar informatiu, després de la proposta del líder de Podem, Pablo Iglesias, que Sánchez sotmeta a votació en el debat d'investidura del 22 i 23 de juliol la seua proposta de govern de coalició.

Ferri ha subratllat que "és molt important que hi haja investidura" i es traslladen al Govern d'Espanya totes les mesures aprovades pels socialistes en la Generalitat, "sobretot la injustícia que es produeix cada any amb els valencians pel finançament, el no reconeixement del deute i la falta d'inversions".

Ha instat així al fet que efectivament siga un executiu "progressista", encara que no ha volgut mostrar la postura de Compromís sobre l'entrada o no dels 'morats' en el Govern de Sánchez. Açò sí, ha posat l'accent que "el PSOE ha d'acostumar-se al fet que estem en un model de democràcia plural", amb més grups i majories absolutes cada vegada més difícils d'aconseguir.

"Hauran d'acostumar-se a dialogar més", ha il·lustrat, i a "seguir l'exemple" dels quatre anys del primer govern del Botànic a la Comunitat. Ferri ha cridat el conjunt de les forces polítiques amb representació en el Congrés al fet que "tinguen amplitud de mires i puguen arribar a acords d'aquest calat".

Per a aconseguir-ho, ha recordat que Baldoví ja ha insistit que recolzarà la investidura amb la condició del canvi del model de finançament. "Sánchez i molts ministres sempre han parlat que eixa reforma s'ha de fer, però després veiem declaracions de gent que diu que tardarà 20 o 25 anys", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento