Comunitat Valenciana

Investiguen la troballa d'ossos humans que una parella afirma haver trobat per la zona de la fossa d'Alcàsser

  • Aquestes persones van decidir acostar-se a la zona arran del documental de Netflix que tracta el tema.
  • Quan van trobar les restes les van entregar en la Guàrdia Civil d'Oliva i ara s'analitzen a Madrid.
Vehicle de la Guàrdia Civil en imatge d'arxiu
Vehicle de la Guàrdia Civil en imatge d'arxiu
GUARDIA CIVIL
Vehicle de la Guàrdia Civil en imatge d'arxiu

La Guàrdia Civil està investigant la troballa d'uns ossos humans, de xicoteta grandària, que una parella assegura haver trobat el passat 24 de juny per la zona de la fossa on van ser descoberts els cossos de les tres xiquetes d'Alcàsser, Míriam, Toñi i Desirée, segrestades, violades i assassinades al novembre de 1992.

La parella, resident en la comarca de la Safor, va decidir acostar-se fins a la zona on van ser trobats els cossos de les tres adolescents, arran del documental de Netflix, que repassa la història i el tractament en els mitjans de comunicació del cas, segons han confirmat fonts de l'institut armat.

Una vegada en la zona, en el paratge conegut com la Romana, en la localitat valenciana de Tous, van trobar uns ossos que van entregar a la Guàrdia Civil d'Oliva. Les restes van ser portades a la Policia Judicial de la Comandància i al Laboratori de l'Institut de Medicina Legal de València.

En principi, es va pensar que podien pertànyer a algun animal. No obstant açò, finalment s'ha determinat que es tracta de restes humans, per la qual cosa s'han remès al laboratori de Madrid per a determinar la seua antiguitat i tractar de comprovar a través de l'ADN a qui pertanyen i si pogueren ser d'alguna de les xiquetes.

Segons la informació avançada per Las Provincias, la Unitat d'Antropologia Forense de l'Institut de Medicina Legal de València ha determinat l'origen dels quatre trossos de falanges, encara que no s'ha pogut realitzar ni càlcul de l'edat ni el sexe.

El jove que va trobar els ossos i els va entregar en la caserna ha relatat a Europa Press que amb la seua parella van decidir fer el recorregut que es reflecteix en el documental, passant per llocs com el cementeri o el paratge de la Romana, on es van asseure a descansar una vegada trobada la fossa.

Quan es trobava a una distància d'entre metre i mig o dos, va veure el que va entendre que era una burilla de cigar, i en agafar-lo va comprovar que es tractava d'un os. Aleshores, va decidir apartar la terra i van aparéixer tres fragments més.

Aquest jove, aficionat als documentals de criminologia, va relacionar aquesta troballa amb el que sabia que havia ocorregut fa uns anys amb el forense Francisco Etxebarria -la intervenció del qual va ser determinant en el cas dels xiquets de Còrdova-, que va trobar un premolar en la mateixa zona però del que no es va poder extraure informació genètica.

El jove va arreplegar els ossos, els va ficar en paper d'alumini i els va entregar en la Guàrdia Civil d'Oliva, on va relatar l'ocorregut. En tot cas, ha recalcat que van anar a la fossa a peu, per curiositat, però no per rebuscar res.

Els cossos de Miriam García, Toñi Gómez i Desirée Hernández, les xiquetes d'Alcàsser de 14 i 15 anys que van desaparéixer al novembre de 1992 van ser trobats tres mesos després, el 27 de gener de 1993 enterrats en el paratge de la Romana. Pel triple segrest, violació i assassinat va ser condemnat a 170 anys de presó Miguel Ricart, que va eixir de presó en 2013. L'altre considerat autor d'aquest succés, Antonio Anglés, va fugir i figura en parador ignorat des d'aleshores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento