Comunitat Valenciana

L'ex-director econòmic de l'IVAM demana declarar i retarda el processament de Ciscar per la gestió del museu

  • L'ex-director econòmic de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) Juan Carlos Lledó ha sol·licitat al Jutjat d'Instrucció número 21 de València que li torne a citar a declarar en la causa en la qual s'investiguen suposades irregularitats en el museu valencià durant l'etapa al capdavant del mateix de Consuelo Ciscar. Aquesta petició comporta el retard en el previsible processament de l'exdirectora i la resta d'investigats, segons ha pogut saber Europa Press.
La directora de l'IVAM, Consuelo Ciscar
La directora de l'IVAM, Consuelo Ciscar
EUROPA PRESS - Archivo
La directora de l'IVAM, Consuelo Ciscar

Lledó ha realitzat aquesta sol·licitud quan la instrucció del cas ja estava pràcticament finalitzada i el següent pas anava a ser el processament dels investigats, segons expliquen fonts jurídiques. El també exresponsable de gestió interna de l'IVAM ofereix ara la seua compareixença, després d'haver-se negat a declarar quan va ser cridat a aquest efecte per la jutgessa.

La gestió de Consuelo Ciscar al capdavant del museu valencià -que va dirigir de 2004 a 2014- ha sigut objecte d'investigació judicial per presumptament haver afavorit a través de la institució cultural la carrera del seu fill artista, Rafael Blasco Ciscar 'Rablaci', igualment imputat, -fill també de l'exconseller de Solidaritat del PP condemnat pel cas Cooperació, Rafael Blasco-. També s'investiga la presumpta compra d'obres falses de l'escultor mort Gerardo Rueda a l'IVAM baix mandat de Ciscar, així com diverses contractacions.

Segons consta en textos intervinguts per la Policia i incorporats en la causa, Juan Carlos Lledó va fer esquemes que arreplegaven presumptes irregularitats en contractacions del museu i els va descriure com 'Els horrors de l'IVAM' per a remetre-li'ls en 2008 per correu electrònic a l'exdirectora de l'àrea tècnic-artística de la institució Raquel Gutiérrez.

"No es tramita expedient de contractació i es fa 'a posteriori'"; "Es fa tot corrent i s'adjudica sense que l'empresa tinga la documentació administrativa necessària"; "Es tramita tot l'expedient per arrere, falsificant-ho i canviant les dates"; "S'intenta contractar com a text però no accepta perquè és FALTAR A LA VERITAT", són algunes de les frases que s'arrepleguen en aquests textos.

En aquesta causa estan investigats, a més de Consuelo Ciscar, el seu fill, diversos exdirectius de l'IVAM i el fill i hereu de Gerardo Rueda, José Luis Rueda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento