Comunitat Valenciana

Les Corts denunciaran a Vox per delicte d'odi després de demanar les dades d'activistes LGTBI

  • La Mesa va decidir, amb el suport de tots els grups, no tramitar la petició de la formació ultra.
  • Traslladarà a la Fiscalia aqueixa sol·licitud perquè entén que podria ser constitutiva d'un delicte d'odi. 
  • Vox es va reafirmar en la seua petició: “L'orientació sexual no ens importa, demanem certificats penals”.
Mesa de les Corts
Mesa de les Corts
INMA CABALLER/CORTS
Mesa de les Corts

El president de les Corts, Enric Morera (Compromís), va decidir aquest dimarts no tramitar la petició del grup parlamentari Vox sobre les ajudes al col·lectiu LGTBI i, a més, va decidir traslladar-la a la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació de València per si poguera ser constitutiva d'un delicte.

La diputada de la formació d'extrema dreta en Les Corts Ángeles Criado va presentar aquest dilluns la petició de documentació sobre les subvencions als col·lectius LGTBI i els antecedents penals de les persones dedicades a activitats amb menors, i va afirmar que els preocupa “en mans de qui deixem als nostres xicotets i l'adoctrinament al qual poden haver sigut sotmesos”.

Davant aquesta petició, Les Corts va informar que Morera no tramitarà el document per considerar que podria ser constitutiu d'un delicte d'odi i donar motiu a “una causa general contra un col·lectiu de persones i entitats per una qüestió d'orientació sexual, protegida constitucionalment per la legislació vigent i els tractats internacionals”.

SUPORT PARLAMENTARI 

Després de comunicar Morera aquesta decisió en la Mesa, de la qual no forma part Vox, els diferents grups parlamentaris van donar suport a la decisió, encara que des del PP, el seu portaveu, Jorge Bellver, va dir que el president del Parlament autonòmic li ho hauria d'haver comunicat abans a Vox.

“No tenim res en contra que es demane l'informe a Fiscalia”, va afirmar Bellver, qui va agregar que hauria sigut “més oportú” que, “per cortesia parlamentària”, Morera s'haguera reunit amb Vox per a explicar-los que “estan demanant coses que no seran concedides per l'administració perquè la pròpia llei ho impedeix”.

La portaveu de Vox en Les Corts, Ana Vega, va indicar que si el president “considera convenient” la remissió de la seua petició a Fiscalia “està en el seu ple dret” de fer-ho. “La Fiscalia decidirà i nosaltres prendrem les mesures que hàgem de prendre i respondrem el que hàgem de respondre”, va afirmar.

Preguntada sobre per què la formació d'extrema dreta posa el focus en els col·lectius LGTB, va explicar que també han sol·licitat informació de les ajudes i subvencions a grups feministes i sobre violència masclista per a “veure si es compleix la destinació”. “L'orientació sexual de cadascun no ens importa, això entra en l'esfera íntima de cadascun. Estem demanant els certificats penals de cadascuna de les persones que estan treballant amb menors”, va assenyalar.

DURES CRÍTIQUES A VOX 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va advertir del “joc perillós” que suposen incitatives com la presentada per Vox: “No seguirem el joc a aquesta situació de barbàrie que s'està transmetent. La combatrem per terra, mar i aire”. La vicepresidenta de la Cambra, María José Salvador (PSPV), va assegurar que no permetran que es done “ni un pas arrere en drets” ni a permetre l'”estigmatització de ningú per la seua condició sexual”.

Salvador va considerar que és una “aberració jurídica” que en un Estat de dret “es demanen dades que estan fora de lloc” i va recordar que “no vivim en uns altres temps en els quals s'aplicava la Llei de ‘Vagos y Maleantes’ sinó en ple segle XXI”. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, de Compromís, va dir que en el govern autonòmic “tenen l'obligació de preservar la seguretat i la intimitat de les persones anònimes”.

El diputat de Ciutadans Luis Arquillos va apuntar que en les peticions “hi ha certs excessos que podrien ser constitutius de delicte, encara que haurà de decidir-ho finalment la justícia”. Des d’Unides Podem, la diputada Cristina Cabedo va assenyalar que han donat suport a la remissió a la Fiscalia perquè entenen que és “anticonstitucional” i va denunciar que el partit d'extrema dreta a Massamagrell ha relacionat el Dia de l'Orgull “amb la pederàstia”.

Cs denuncia “atacs” en l'Orgull 

Ciutadans (Cs) ha denunciat davant la Policia Nacional els “atacs” contra la comitiva del partit durant la manifestació del Dia de l'Orgull LGTBI a València dissabte passat. “Durant el recorregut de la manifestació, les persones que van participar en l'autobús de Cs, inclòs el síndic, Toni Cantó, van ser increpats violentament i van patir agressions verbals i humiliacions. A més, es van produir danys materials”, va afirmar el partit taronja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento