Comunitat Valenciana

Les Corts portaran a Fiscalia la petició de Vox sobre col·lectius LGTBI

  • L'objectiu és determinar si poguera constituir un delicte d'odi, ha informat la cambra.
  • Morera ha decidit no procedir a la tramitació d'aquesta petició de documentació.
Mesa dels Corts
Mesa dels Corts
INMA CABALLER/CORTS
Mesa dels Corts

Les Corts Valencianes remetran a la Fiscalia del TSJCV especialitzada en delictes d'odi, racisme i xenofòbia l'escrit presentat pel grup parlamentari Vox en el qual demana documentació sobre les subvencions a col·lectius LGTBI, així com la que acredite, per exemple, el compliment dels requisits legals de presentar el document d'antecedents penals d'aquelles persones en contacte amb menors, per si pogueren constituir un delicte d'odi.

Així ho ha explicat el president del parlament valencià, Enric Morera, al final de la reunió ordinària de la Mesa a la qual ha portat l'escrit de Vox, dirigit la seua persona. No calia tractar-ho, per tant, en aquest òrgan, però ha volgut posar-ho en contacte amb la resta de membres. Vox no està present en ella.

Morera ha decidit no procedir a la tramitació d'aquesta petició de documentació sense tindre abans l'opinió de Fiscalia "perquè és un tema gravíssim que es faça un assenyalament a un col·lectiu molt determinat per a vulnerar els seus drets particulars i col·lectius i les llibertats públiques". Cap grup dels presents s'ha oposat a aquesta decisió.

"Ens ha costat molt arribar a aquest punt com per a tornar al passat, a la llei de vagues i malfactors i fins i tot a la Inquisició, no vaig a permetre que s'assenyale cap col·lectiu per a indicar que poden estar cometent algun tipus de delicte", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento