Comunitat Valenciana

El PSPV de València insisteix en "un model a imatge del Botànic amb vicealcaldia"

  • El que exigeixen els socialistes en la ciutat és "allò que hem donat abans en la Generalitat", declara Borja Sanjuán.
El portaveu del PSPV de València i membre de la comissió negociadora per al nou govern de la ciutat, Borja Sanjuán.
El portaveu del PSPV de València i membre de la comissió negociadora per al nou govern de la ciutat, Borja Sanjuán.
PSPV VALÈNCIA
El portaveu del PSPV de València i membre de la comissió negociadora per al nou govern de la ciutat, Borja Sanjuán.

El PSPV de València ha reiterat aquest dilluns que en les negociacions que manté amb Compromís per a conformar un nou govern de coalició en la ciutat segueix "exigint" un "model a imatge del Botànic", l'executiu que en la Generalitat integren socialistes, Compromís i Unides Podem, que "evidentment, contempla la vicealcaldia".

Així ho ha indicat el portaveu del PSPV de la capital valenciana i membre de la comissió negociadora del nou govern municipal després del 26M, Borja Sanjuán, després de la reunió celebrada aquesta jornada. "Nosaltres el que seguim exigint és un model a imatge del Botànic que, evidentment, contempla la vicealcaldia", ha exposat.

No obstant açò, Sanjuán ha descartat "caure en l'error de pensar" que la negociació del futur executiu local és "un problema" de "vicealcaldia sí o vicealcaldia no" perquè "és un problema d'allò que s'entén per un govern de coalició entre dos forces polítiques", que "exigeix que les dos estiguen representades".

En aquesta línia, ha insistit que el que exigeixen els socialistes en la ciutat de València és "allò que hem donat abans en la Generalitat". Ha comentat que en la reunió d'aquest dilluns cadascun dels partits ha presentat el model de govern que planteja i ha repetit que la del PSPV és "un govern de coalició a imatge del que ja es va acordar amb el Botànic".

Borja Sanjuán ha indicat que els socialistes no han trobat "una resposta afirmativa" a eixe plantejament, que se segueix "acostant postures" i que continua "havent-hi esculls per a acostar" els seus models de governs.

El representant del PSPV ha afirmat que "la voluntat" de la seua formació és, "com el primer dia, arribar a un govern de coalició on les decisions es prenguen en conjunt i existisca un repartiment competencial" corresponent a aquest tipus d'executiu. "Això és el que nosaltres estem intentant plantejar. Solament demanem la mateixa responsabilitat que el Partit Socialista sempre ha exercit quan ha estat en l'altra part", ha assenyalat.

Preguntat per la proposta de Compromís de crear nou àrees de govern, com a "punt intermedi" entre les plantejades inicialment per aquesta coalició i les que defèn el PSPV, i per la composició que la coalició proposa per a la Junta de Govern Local, Sanjuán ha respost que "eixa és la posició que manté Compromís, diferent a la qual ha mantingut en el govern de la Generalitat".

El portaveu socialista ha ressaltat que en el cas autonòmic "el repartiment és a parts iguals entre el partit que lidera el govern i els partits que no el lideren" i ha considerat que "el que és bo per a la Generalitat hauria de ser bo per a l'Ajuntament" també.

"Nosaltres plantegem un model que no és el model del Partit Socialista sinó el model que el Partit Socialista i Compromís ja han pactat en la Generalitat. Creiem que és un punt de partida i ací és on està la dificultat", ha asseverat.

Al seu torn, Borja Sanjuán ha criticat que l'altra part advoque per "un govern que és un plantejament únic i exclusiu de Compromís" i ha lamentat que els models seguisquen sent "diferents". "Entenem, de moment, coses bastant diferents", ha exposat.

Després d'açò, ha mostrat la voluntat dels socialistes d'avançar en favor del nou executiu municipal. "Nosaltres sempre que ens asseiem és per a intentar que hi haja algun avanç", ha assenyalat. En aquest punt, i preguntat per si les postures s'acosten o s'allunyen, ha apuntat que no és tant "que ens estiguem acostant o allunyant sinó que cadascun ha posat sobre la taula allò que entén per un govern de coalició".

"Just en altres institucions"

Sanjuán ha manifestat que, "de moment, són coses ben diferents" les dos postures i ha reiterat la seua aposta pel model del Botànic. "Crec que que si ens acostem a allò que s'ha considerat just en altres institucions, estarem més a prop", ha afegit.

Igual que Compromís, el representant del PSPV ha valorat els gestos que la seua formació ha tingut per a acostar postures i ha recordat entre ells la disposició a "cedir la presidència permanent del ple en una persona que designe Compromís perquè també com a partit, més enllà, de la figura de l'alcalde, tinga una persona amb rellevància pública i una figura de representativitat política". "Tots estem posant sobre la taula posicions que acosten l'altra part a un punt en comú", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento