Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat nega el tancament de 3.000 llits aquest l'estiu

  • El departament que dirigeix Ana Barceló assegura que hi haurà més unitats operatives que l'any passat.
  • "No es pot sumar els llits tancats en els mesos de juliol, agost i setembre com si es tractara de diferents", diuen.
  • El Sindicat d'Infermeria Satse havia denunciat que aquesta serà la reducció d'enguany.
La consellera de Sanitat, Ana Barceló.
La consellera de Sanitat, Ana Barceló.
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
La consellera de Sanitat, Ana Barceló.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha assegurat que és "rotundament fals" que vaja a tancar 3.000 llits en els hospitals de la Comunitat Valenciana durant aquest estiu i ha puntualitzat que hi haurà operatives "un major nombre respecte a l'any passat".

Així ho ha recalcat el departament que dirigeix Ana Barceló després que el Sindicat d'Infermeria, Satse, haja denunciat que, almenys, 12.700 llits -al voltant de 3.000 a la Comunitat Valenciana- se'n van a tancar durant aquest estiu en hospitals espanyols per decisió dels diferents serveis de salut autonòmics, dins del seu "afany de curt termini per estalviar diners".

Sobre este tema, des de la Conselleria de Sanitat han ressaltat que "no es pot sumar el total de llits tancats en els mesos de juliol, agost i setembre, com si es tractara de llits diferents, un error que aquest sindicat ja va cometre l'any passat per aquestes dates".

L'administració autonòmica informa que "el percentatge més baix de llits funcionantes durant l'estiu de 2019 -llits hospitalaris actius- serà del 87,95% en el mes d'agost, la qual cosa significa que el mes en el qual més percentatge de llits es tanquen aquest estiu és un 12,05%".

"En total, -continuen- la cobertura de llits hospitalaris actius aquest mes de juliol serà del 90,7%, a l'agost el 87,95% i al setembre el 92,03%. Aquestes dades permetran comptar amb un major nombre de llits operatius respecte a l'any passat (les dades de cobertura de llits hospitalaris actius de l'any 2018 en el mes de juliol va ser similar, 90,75%, a l'agost del 86,02% i al setembre del 90,81%.) La mitjana de llits operatius aquest estiu del 2019 serà del 90,23%".

En aquesta línia, fan notar que la Conselleria "destina enguany 61,3 milions d'euros, 4 milions d'euros més que l'any passat, als plans de vacances i reforços".

"Són un 8,84% més de contractacions de professionals que en 2018 i un 6,8% més de pressupost que l'any passat; un 25% més que en 2015, la qual cosa deixa veure l'enorme esforç econòmic que es destina a aquesta fi. En concret, el Pla de Vacances contempla 8.985 contractes i el Pla de Reforços altres 422 professionals en 104 centres d'Atenció Primària de tota la Comunitat", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento