Comunitat Valenciana

Es desprén part d'un sostre del Palau de la Música

  • En 2018 va caure part del ‘trencadís’ de la façana i fa 7 mesos va haver-hi més desperfectes a la Sala Iturbi.
Fachada del Palau de la Música de Valencia
Fachada del Palau de la Música de Valencia
EUROPA PRESS - Archivo
Fachada del Palau de la Música de Valencia

Part del sostre de la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València es va desprendre en la matinada del passat dissabte per causes que encara s'estan estudiant. La caiguda va afectar uns huit metres de les plaques de fusta que cobreixen el sostre, així com a alguns focus. L'auditori va explicar després del succeït que, «segons les primeres observacions i deduccions tècniques», el despreniment no guarda relació inicial amb els desperfectes que es van produir fa set mesos a la Sala Iturbi.

Però el sinistre, que no va produir cap mal personal, se suma a la caiguda a l'abril de 2018 del trencadís ceràmic de la façana de l'edifici. Aquests danys són encara visibles i segueixen sense reparar-se, coberts des de llavors per una malla protectora a l'espera de la intervenció. Fa mesos que el Palau va posar en marxa la licitació per a intervindre en el sostre platejat de l'auditori, que està a punt de resoldre's.

L'incident del dissabte ha obligat el recinte a traslladar la programació prevista per a aquest mes de juliol a la Sala Rodrigo a les sales Iturbi i García Navarro. En concret, les actuacions del grup Nes (4 de juliol), la de Melissa Aldena (5 de juliol) i la de Perico Sambeat (6 de juliol) dins del festival de jazz.

Cs demanarà explicacions en el Ple 

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, va denunciar aquest diumenge la «desídia» de l'alcalde Joan Ribó «amb la cultura» i va afirmar que preguntarà per escrit en el pròxim ple consistorial sobre el manteniment de la Sala Rodrigo del Palau després del despreniment del dissabte passat. «Volem saber quan va ser l'última vegada que es va invertir a la sala Rodrigo, l'abast exacte de l'enfonsament del sostre, si hi havia algú a la sala i per què no es va comunicar el desperfecte», va dir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento