Comunitat Valenciana

Soler diu que À Punt és encara una "empresa emergent" i Oltra destaca el retorn econòmic que genera invertir en ella

  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat aquest divendres respecte a la situació econòmic-patrimonial d'À Punt que "no té res a veure amb el model de RTVV" i és "una empresa emergent a la qual no se li pot exigir que ja estiga en velocitat de creuer". Mentrestant, la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha posat en valor el retorn econòmic que suposa la inversió en la corporació com a motor del sector audiovisual.
Plató de 'À Punt NTC'
Plató de 'À Punt NTC'
À PUNT MÉDIA - Archivo
Plató de 'À Punt NTC'

Tots dos s'han pronunciat així en la roda de premsa posterior al ple del Consell en la qual Soler ha desgranat les principals magnituds del Compte General del Consell de 2018, remés a la Sindicatura de Comptes, en el qual figuren més de 1.410 milions de deute financer de l'antiga Canal 9.

Preguntats sobre si el desequilibri patrimonial en À Punt els fa témer que es puga arribar a la situació al fet que va arribar l'antiga RTVV i si hi ha algun pla per a restablir la situació, Vicent Soler ha explicat que sols el pressupost destinat a À Punt, de 55 milions enguany, ja és una diferència respecte a Canal 9.

"Hem canviat d'ona, estem en un altre planeta, són 55 milions davant de totes les barbaritats i tota la corrupció que va haver-hi, estem en un altre món. Podem discutir si són 55 o 65 milions però estem parlant d'una altra cosa, no té res a veure el model d'À Punt amb el d'RTVV, ni des del punt de vista de les formes de gestionar ni de la magnitud", ha incidit el responsable de les finances valencianes.

Soler ha explicat que el que està passant en À Punt ha passat en moltes empreses públiques, en les quals hi ha hagut que capitalitzar deute, i el que cal fer és "mirar À Punt, la qual cosa està passant i actuar en conseqüència". No obstant açò, ha incidit que no es poden comparar RTVV i À Punt perquè també el mercat ha canviat.

OLTRA AL·LUDEIX AL 0,3%

Per la seua banda, Mónica Oltra ha indicat que el full de ruta a seguir és el Botànic II, que explicita el suport a la reactivació del sector audiovisual valencià amb el finançament suficient dels mitjans públics, aconseguint el 0,3% dels pressupostos.

"No estem parlant solament d'una ràdio i una televisió pública, sinó del sector audiovisual, un sector que crea molts llocs de treball i és un dels quals tenen major possibilitat de creixement", ha remarcat.

Així, ha recordat que es destinen subvencions a altres sectors, com el cas de l'automòbil, i l'audiovisual és "molt potent i crea molts llocs de treball", per la qual cosa augmentar el pressupost públic "ajuda a generar economia".

Oltra ha incidit que el retorn econòmic i fiscal beneficia la societat i ha advertit: "Per cada euro que no invertim acabem perdent diners".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento