Comunitat Valenciana

El Consell tanca 2018 amb un resultat econòmic de -840 milions d'euros

  • Tot i això, la institució ha reduït les pèrdues un 38% en un any, segons ha informat Vicent Soler.
Soler i Oltra en la roda de premsa després del ple
Soler i Oltra en la roda de premsa després del ple
GVA
Soler i Oltra en la roda de premsa després del ple

La Generalitat Valenciana ha tancat 2018 amb un resultat econòmic-patrimonial negatiu de 840 milions d'euros, un 38% menys que les pèrdues de l'exercici anterior i "el millor resultat des de 2018".

Així ho arreplega el Compte General del Consell de 2018, remesa a la Sindicatura de Comptes, que ha desgranat aquest divendres el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en la roda de premsa després del ple setmanal juntament amb la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra.

Entre les xifres destaquen els 100 milions d'euros provisionats pel Consell per a fer front a sentències judicials i decisions de l'anterior govern autonòmic, que el titular d'Hisenda ha descrit com a "ruïna en diferit" del PP.

D'aquests cent milions, més de la mitat (52) corresponen a provisions per a afrontar la devolució d'ajudes d'Igualtat i altres 43 en previsió del pagament de la demolició de les Torres de Benidorm (Alacant), en compliment de la sentència judicial de 2017. Altres cinc milions estan provisionats per a fer front a impagaments de l'Impost de Béns Immobles (IBI) entre 2011 a 2015.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento