Comunitat Valenciana

El Magnànim decideix aquest dijous els guanyadors dels Premis València 2019

  • Enguany opten als guardons un total de 345 obres en les categories d'assaig, narrativa, poesia i novel·la gràfica.
  • Es lliuraran en el mes d'octubre en una gala que està prevista que se celebre en el Centre del Carme.
Part del cartell dels Premis
Part del cartell dels Premis
DIPUTACIÓN DE VALENCIA/EUROPA PRESS - Archivo
Part del cartell dels Premis

Els jurats dels premis València i València Nova 2019 que convoca la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació -depenent de l'àrea de Cultura de la Diputació de València- es reuniran aquest dijous, 27 de juny, en el MuVIM per a decidir el seu veredicte final entre les 345 obres presentades en les diferents modalitats de poesia (en castellà i valencià), narrativa (en castellà i valencià), assaig i novel·la gràfica, així com els València Nova (per a menors de 36 anys) en les categories de narrativa, poesia i assaig.

Les comissions avaluadores, presidides per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cultura, Xavier Rius, encara que ells, donada la seua condició de representes públics no voten, faran pública la seua decisió en roda de premsa a les 12.30 hores, en la sala Gregori Mayans del MuVIM, i obriran les pliques corresponents davant els mitjans de comunicació per a conéixer el nom dels guanyadors. Actuarà com a secretari el cap del Servici de Cultura de la Diputació, Josep Joan Vidal.

Els premis València i València Nova compten amb una interessant dotació econòmica, en concret els treballs premiats en narrativa i assaig rebran 12.000 euros, els de poesia, 7.500, i el de novel·la gràfica, 8.000 euros. Quant a la categoria per a joves, València Nova, els premis són de 5.000 euros per als de narrativa i d'assaig i de 3.000 euros per als de poesia.

Gala de lliurament

Com ja és tradició, els guardons es lliuraran en el mes d'octubre en una gala que està prevista que se celebre el 18 d'octubre en el Centre del Carme i de la qual el director del Magnànim, Vicent Flor, avança que, seguint la línia dels últims anys, serà "una cita ineludible per al món cultural valencià, àgil, divertida, amb humor i música en directe".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento