Comunitat Valenciana

Oltra advoca per la "normalitat i lleialtat" en les relacions amb Catalunya: "És el paisatge desitjable"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres en relació a l'esperança mostrada pel president Ximo Puig de reprendre les relacions institucionals amb Catalunya que "el que fa falta és normalitat" i "el normal és unes relacions institucionals col·laboratives, solidàries, cooperatives, des de la lleialtat institucional amb totes les administracions". "És el paisatge desitjat i desitjable", ha indicat.
La vicepresidenta en una imatge d'arxiu
La vicepresidenta en una imatge d'arxiu
GVA - Archivo
La vicepresidenta en una imatge d'arxiu

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre les declaracions de Puig en Tv3 lamentant que el president català, Quim Torra, s'absentara fa uns mesos d'una trobada d'empresaris valencians a Barcelona mostrara la seua esperança en un major "pragmatisme" en les relacions entre els dos governs. Torra li va oferir després celebrar una reunió en el Palau de la Generalitat catalana o a València.

"El que cal és normalitat constitucional, això requereix d'una sèrie de coses que han de passar perquè es puga instal·lar eixa normalitat democràtica i institucional. El normal és unes relacions institucionals col·laboratives, solidàries, cooperatives, des de la lleialtat institucional amb totes les administracions, ja siga entre comunitats autònomes, amb el Govern d'Espanya, amb els municipis o en qualsevol nivell", ha assenyalat la vicepresidenta.

Per açò, ha incidit que eixe és "el paisatge desitjable i desitjat" per a "qualsevol persona que tinga responsabilitat institucional". En aquest cas, ha prosseguit, tenint en compte que Catalunya és "una comunitat veïna en la qual hi ha uns interessos econòmics molt potents" per part de la Comunitat Valenciana, el desig que va expressar Puig "entra dins de tota lògica, el que no té lògica és que això no siga així".

Preguntada sobre si s'ha concretat quan es podria celebrar eixa trobada, ha assenyalat que no. Segons ha dit, "és una expressió del desitjable" en el marc de la normalitat institucional: "És una declaració d'intencions lògica en qualsevol persona que presideix un govern autonòmic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento