Comunitat Valenciana

Ribó nega al PSOE la vicealcaldia i llisca un govern local en minoria

  • Els socialistes insten a l'alcalde a triar entre “la via del Botànic o l'autoritària” i aquest advoca pel model de 2015.
Joan Ribó (Compromís) i Sandra Gómez (PSPV-PSOE) es reunixen per a arribar a un nou Govern de coalició en la ciutat de València
Joan Ribó (Compromís) i Sandra Gómez (PSPV-PSOE) es reunixen per a arribar a un nou Govern de coalició en la ciutat de València
Jorge Gil - Europa Press
Joan Ribó (Compromís) i Sandra Gómez (PSPV-PSOE) es reunixen per a arribar a un nou Govern de coalició en la ciutat de València

La negociació per al Govern de coalició entre Compromís i el PSPV per a l'Ajuntament de València s'ha embossat per la vicealcaldia que reclamen els socialistes per a Sandra Gómez i que l'alcalde Joan Ribó veu “innecessària”. Segun fonts de Compromís, la formació ha proposat al PSPV tres models de governs de coalició, segons la representació obtinguda el 26-M i sense vicealcaldia per al PSOE.

Ribó va admetre ahir que les negociacions per a conformar el nou govern municipal travessen “algun problema”, però va insistir que plantegen un equip de coalició semblant al dels passats quatre anys amb La Nau i no veuen necessària la vicealcaldia que proposen els socialistes perquè ja hi ha una “visualització suficient” amb la primera tinença.

Ribó va explicar que des de Compromís, una vegada acabat de perfilar pràcticament el programa, estan en “disponibilitat de començar a parlar de les àrees”, per al que plantegen una distribució “proporcional” als vots de les eleccions.

Va subratllar que no volen governar en solitari, si bé es tracta d'una possibilitat que està en el reglament. No obstant això, va insistir que no la valoren, ni la desitgen perquè “no ajuda a l'estabilitat” i és “molt millor” un govern en coalició. Ara bé, va llançar un advertiment: “No a qualsevol preu, només posem la condició que siga una coalició comparable a la de fa quatre anys”.

Per part seua, el PSPV ha proposat a Compromís “un model a imatge del Botànic, on els partits que el conformen estiguen representats, compartisquen les decisions i aconseguisquen un mestissatge efectiu”. “És el que la ciutadania progressista espera de nosaltres”, van assenyalar els socialistes en un comunicat, en el qual també llança un advertiment a Ribó: “Ha de triar entre la via del Botànic o l'autoritària”.

Recorden que van assumir la seua “responsabilitat amb el vot a favor a la investidura de Joan Ribó com a alcalde de València” i consideren que, per part seua, “ara Compromís ha de dir clarament si vol assumir el mandat de la ciutadania i conformar un govern de coalició, en la línia que s'ha treballat en l'àmbit autonòmic”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento