Comunitat Valenciana

Quatre detinguts a Crevillent i Santurce per 34 assalts a cases de camp del Baix Vinalopó

  • La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a la localitat alacantina de Crevillent i a Santurce (Biscaia) quatre homes i investiga altres dos -suposadament pertanyents a dos grups diferents- com a presumptes autors de 34 delictes de robatori en vivendes rurals de partides rurals del Baix Vinalopó. A més, els atribueix pertinença a organització criminal.
Successos.- Quatre detinguts a Crevillent i Santurce per fins el 34 assalts a cases de camp del Baix Vinalopó
Successos.- Quatre detinguts a Crevillent i Santurce per fins el 34 assalts a cases de camp del Baix Vinalopó
GUARDIA CIVIL
Successos.- Quatre detinguts a Crevillent i Santurce per fins el 34 assalts a cases de camp del Baix Vinalopó

El passat mes de novembre van començar a produir-se una sèrie de robatoris en cases destinades a segona residència de partides rurals de Crevillent i Elx. Tot i que les cases estaven situades a la mateixa zona i els danys que causaven els autors eren nombrosos, la forma d'actuar no sempre coincidia, segons ha informat l'institut armat.

Mentre que d'algunes vivendes sostraien tot tipus de ferralla i qualsevol objecte susceptible de ser venut, per molt poc valor que tinguera, d'altres cases es portaven joies o vehicles. Açò va fer que els investigadors sospitaren que estaven davant dos grups criminals totalment diferents.

Les gestions realitzades van permetre distingir els components de cada grup. El primer estava format per tres homes de nacionalitat albanesa, als quals se'ls atribueixen 14 fets delictius. Dos dels seus presumptes membres van ser detinguts a Crevillent 'in fraganti' quan suposadament estaven a punt de cometre un robatori. El vehicle que utilitzaven, sostret prèviament en una altre habitatge, va ser recuperat.

El tercer membre va fugir en el moment de la detenció, però va ser localitzar i arrestat posteriorment a Santurce (Biscaia), per components de la Guàrdia Civil de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal (Odaifi) del port d'eixa localitat, just abans de fugir amb vaixell al Regne Unit.

El segon grup estava format per tres espanyols als qui se'ls atribueixen 20 delictes de robatori amb força. Les detencions es van realitzar en diverses fases, totes elles a Crevillent. En les actuacions es va aconseguir recuperar material industrial, un motor de reg, un generador de llum i maquinària.

Dels quatre detinguts, un ciutadà albanés va ingressar a la presó, i la resta va quedar en llibertat amb càrrecs. Als altres dos se'ls va prendre declaració a dependències policials en qualitat d'investigats.Amb aquesta operació, dirigida per l'Àrea d'Investigació de Crevillent, els robatoris en eixa zona s'han reduït quasi íntegrament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento