Comunitat Valenciana

Més de 170 entitats demanen revocar la deportació per estada irregular de l'hondurenya que va denunciar una agressió

  • Un total de 173 col·lectius migrants, feministes, i organitzacions de tota Espanya així com representants polítics han firmat un escrit, presentat per València Acull, Poder Migrante, la Red de Hondureñas Migradas i CIES No-València davant el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, perquè paralitze l'expulsió de la dona hondurenya que va anar a denunciar una agressió en la Comissaria de la Policia Nacional de Xirivella (València) i va acabar detinguda per estada irregular en el país.

Així mateix, les entitats han presentat una queixa davant el Defensor del Poble per a denunciar la "vulneració dels drets fonamentals i les llibertats públiques, emparats per la Constitució", ha explicat Poder Migrante en un comunicat.

L'escrit ha sigut firmat per uns 173 col·lectius migrants, feministes i organitzacions com l'Observatori de Drets Humans a Amèrica Llatina de la UCM, i representants polítics, com l'exdiputada Rita Bosaho (Podem), la diputada María Dantas (ERC), la senadora Ana Surra (ERC) i l'alcalde ixent de Xirivella, Ricard Barberà (Compromís).

Aquestes organitzacions i personalitats han mostrat el seu suport a la víctima i la seua petició a Fulgencio perquè paralitze l'expulsió de la dona, així com al Defensor del Poble perquè "garantisca el dret de les persones migrants en situació irregular a denunciar sense por a ser expulsades, ja que una infracció administrativa no pot estar per damunt d'una investigació penal i la protecció de les víctimes".

Així mateix, les organitzacions han rebutjat la "inadmissible forma d'actuar" de la Policia, doncs consideren que "no van procedir a prendre-li nota de la seua denúncia per agressió" i han instat al fet que es duga a terme una investigació sobre la seua actuació.

En aquest sentit, han expressat la seua "preocupació per la legitimació institucional, social i mediàtica d'aquestes pràctiques que espenten la població migrant a no denunciar, ni defendre els seus drets i llibertats fonamentals, sobretot quan es tracta d'agressions cap a dones en situació de total vulnerabilitat i indefensió".

Les organitzacions han subratllat que la dona va arribar a València fa pocs mesos, fugint de la violència de les maras del seu país, que han assassinat a varis dels seus familiars, inclòs un germà i, en cas de no paralitzar l'expulsió, "en els pròxims dies podria tornar a estar exposada a eixes violències".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento