Comunitat Valenciana

Pascual vol que Innovació capitanege l'impuls per a estar a l'avantguarda tecnològica

  • Alacant serà la seu d'aquesta nova cartera com un "gest" per a "vertebrar el territori".
Presa de possessió dels consellers en el Palau de la Generalitat Valenciana
Presa de possessió dels consellers en el Palau de la Generalitat Valenciana
Jorge Gil - Europa Press
Presa de possessió dels consellers en el Palau de la Generalitat Valenciana

La nova consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha assegurat que la Comunitat Valenciana vol ser un "referent tecnològic" i vol estar "a l'avantguarda" i que des de la seua cartera s'intentarà donar "un impuls molt fort" per a "capitanejar" eixe procés. En eixe sentit, ha mantingut que els objectius són impulsar el Districte Digital, la captació de les empreses tecnològiques i crear un "ecosistema perquè es puguen implantar".

Pascual s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans després del traspàs de cartera en la seu del Consell a Alacant amb el conseller Vicent Marzà; un acte al que ha assistit el president de la Generalitat Ximo Puig, i la vicepresidenta Mónica Oltra.

A preguntes dels mitjans, la nova consellera ha dit que "un poc precipitat" parlar d'objectius concrets, sí s'ha referit a la Intel·ligència Artificial, les xarxes 5G, on a València es va inaugurar aquest dilluns la Global Event 5G.

"La Comunitat ja té una participació molt gran en aquesta temàtica i el que volem és que evolucione coherentment", ha dit, per a agregar que "l'adaptació de totes eixes noves tecnologies siguen de la forma més favorable per als ciutadans i repercutisca d'una forma positiva per a les empreses i les societat i que marxe tot en la direcció correcta".

Capitalitat en innovació

Prèviament, en el seu discurs després d'assumir la cartera, ha destacat que la ciutat d'Alacant assumeix "la capitalitat de la innovació" amb la seu del seu departament, amb el que obté "major visibilitat" i ha definit la decisió com un "gest" per a "vertebrar el territori".

Ha parlat de sumar sinergies perquè el coneixement arribe a la societat i que es traduïsca "en millors llocs de treball" i en avanços que "milloren la vida de les persones i de l'entorn".

Pascual ha assumit el "gran pacte social" que va plantejar Puig en el seu discurs d'investidura, per a seguir avançant en "una societat més justa i igualitària".

"Anem a treballar perquè tota la Comunitat siga un referent", ha sostingut i ha al·legat que es tracta d'un "gran repte" i una "oportunitat" per a "aprofundir en la societat del coneixement".

Pascual ha afirmat que la Conselleria està "d'acord amb els temps que vivim" i davant els seus "desafiaments" i que en la seua cartera conflueixen tots els elements i les universitats on arranca el desafiament donant passos perquè traguen el seu potencial "de manera estable".

Finalment, ha dit estar disposada a "al diàleg" i ha agraït el treball realitzat per els qui li han precedit.

Ubicació de la seu

Per la seua banda, Carolina Pascual ha apuntat que el seu primer objectiu passa per establir l'organigrama de la nova Conselleria perquè "parteix de zero" i "el primer és començar a treballar".

Així mateix, ha indicat que "en breu" es decidirà on se situarà la seu "més convenient" després de mirar "diferents emplaçaments".

Sobre la seua designació, ha comentat que no va poder "negar-se" quan Puig li va oferir la Conselleria per la possibilitat de participar de la "gran revolució tecnològica" i les "possibilitats que hi ha". "Em va paréixer una oportunitat tan única i amb la confiança que va depositar en mi, no vaig poder negar-me, sincerament", ha argumentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento