Comunitat Valenciana

Un de cada quatre estudiants de doctorat en universitats públiques valencianes és estranger

  • Un de cada quatre estudiants de doctorat en les cinc universitats públiques valencianes és estranger, ja que al voltant del 25% té una nacionalitat diferent a l'espanyola. Es tracta d'un percentatge creixent en els tres models de formació universitària, sobretot en els doctorats.
La UPV, entre les 200 universitats del món amb més impacte social i econòmic, segons el rànquing THE
La UPV, entre les 200 universitats del món amb més impacte social i econòmic, segons el rànquing THE
UPV - Archivo
La UPV, entre les 200 universitats del món amb més impacte social i econòmic, segons el rànquing THE

En concret, la Universitat d'Alacant (UA), la Jaume I (UJI) de Castelló, la Miguel Hernández (UMH) d'Elx (Alacant), la Politècnica de València (UPV) i la de València (UV) sumen durant aquest curs un total de 127.628 alumnes, el 84% dels universitaris presencials de la Comunitat Valenciana.

Entre aquests estudiants s'inclouen els 9.592 que cursen el doctorat, els 17.234 que preparen un màster i l'alumnat de grau, que representa el 79% del total.

Són algunes de les dades de la plataforma SIUVP (Sistema d'Informació de les Universitats Valencianes Públiques), que recopila informació sobre les universitats públiques valencianes. Després de l'última actualització, acumula més de 265.000 dades.

Després del 25% d'estrangers en els doctorats, la taxa d'estudiants d'altres països en els màsters arriba al 15%, més de deu punts del percentatge mitjà en el cas dels graus universitaris (4,8%).

MAJORIA DE DONES

Per sexes, el 54,5% d'estudiants de les cinc universitats públiques són dones, una majoria que es manté en els tres tipus de formació. Aquesta diferència és major en el percentatge de dones que aconsegueix la seua titulació de grau i màster, ja que el passat curs 2017-2018 el 58% dels 24.716 egressats eren dones.

Durant aquest curs, les universitats públiques valencianes han augmentat el nombre de màsters oferits, de 325 a 334, així com els graus, 206 davant de 197.

La sisena actualització de la plataforma SIUVP, que inclou l'oferta educativa del curs 2018/2019, ha revisat la informació de 38 indicadors de les secciones estudiants, internacionalització, recursos humans, investigació i transferència i dades econòmiques. També ha actualitzat les infografies que presenten la informació actualitzada de les universitats públiques valencianes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento