Comunitat Valenciana

A l'estiu hi haurà més sanitaris en punts turístics a la Comunitat Valenciana

  • La Generalitat contractarà a 9.407 persones per a cobrir les vacances de sanitaris i per a reforçar els serveis.
Sala De Espera En Ambulatorio
Sala De Espera En Ambulatorio
EUROPA PRESS - Archivo
Sala De Espera En Ambulatorio

“Farem l'esforç més important de la història per a garantir la millor atenció pública en centres de salut i ambulatoris de les zones de gran afluència turística”, va anunciar aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua intervenció en el ple d'investidura celebrat en Les Corts.

Per a això, la Conselleria de Sanitat destinarà 61,3 milions d'euros per a contractar a 9.407 professionals que cobriran els plans de vacances i els reforços, la qual cosa suposa un 8,84% més de contractacions i un 6,8% més de pressupost que l'any passat.

Per a cobrir als professionals sanitaris que estiguen gaudint dels seus dies de vacances, siguen del nivell assistencial que siguen, el denominat Pla de Vacances ocuparà a 8.985 persones; d'altra banda, per al Pla de Reforços, a 422.

Els centres en els quals s'aplicaran aquestes mesures seran els 104 d'Atenció Primària de les zones de major afluència turística, gràcies a la qual cosa l'assistència sanitària es veurà garantida tant en els municipis que incrementen la seua població a l'estiu així com en els no turístics, tal com va avalar la consellera de Sanitat en funcions, Ana Barceló.

Els nous contractes corresponen en un 11,8% a personal facultatiu, el 32,2% a infermers i el 23,2% a tècnic en cures auxiliars d'infermeria. El Pla de Vacances comptarà amb 57.054.761,32 euros per a cobrir les contractacions previstes, que en total seran 758 més que l'any passat. El Pla de Reforços, per part seua, rebrà 4.271.681,44 euros i preveu la contractació de 422 professionals: 128 a la província de Castelló, 186 en la de València i 108 a Alacant.

Com a novetats, aquest estiu s'obriran la unitat d'Hospital a domicili i la unitat de Prevenció de Riscos Laborals, totes dues en el Departament de Sagunt; un Punt d'Atenció Continuada d'Alboraia en el Departament Clínic-Malva-rosa; les unitats de Ressonància Magnètica i PET/TAC en el Departament d'Alacant-Sant Joan, juntament amb la UTCA del departament per a pacients amb trastorns de l'alimentació; i les unitats de SAMU de Morella i Villafranca en el Servei d'Emergències Sanitàries de Castelló. A més, es reforçaran les unitats de Neonatologia i UCI Neonatal dels departaments de la Fe i d'Alacant-Hospital General.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento