Comunitat Valenciana

Medi Ambient regula les visites a la Cova Tallada de Xàbia durant el període estival

  • Les persones interessades poden reservar la seua plaça en la pàgina web oficial del Parc natural del Montgó.
  • La capacitat màxima a l’interior serà de 71 persones, xifra que s’ha establit després de la realització d’un estudi.
Medi Ambient regula les visites a la Cova Tallada de Xàbia durant el període estival
Medi Ambient regula les visites a la Cova Tallada de Xàbia durant el període estival
GVA
Medi Ambient regula les visites a la Cova Tallada de Xàbia durant el període estival

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha establit les condicions d'accés a la Cova Tallada de Xàbia, situada al Parc Natural del Montgó, durant el període estival de 2019.

Concretament del 15 de juny al 30 de setembre serà necessari reservar la visita a la Cova Tallada a través de la pàgina web oficial del Parc Natural del Montgó, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

A més, el nombre màxim de visitants que poden estar simultàniament a l'interior de la Cova Tallada serà de 71 persones. Aquesta mesura s'ha pres després de la realització d'un estudi de capacitat d'acolliment de la cova i la seua valoració pels Ajuntaments de Dénia i Xàbia i la pròpia Junta Rectora, i després dels procediments de participació pública que han garantit el coneixement pels ciutadans del projecte normatiu i el seu dret d'esmena.

La necessitat de prendre aquestes mesures ve precedida per l'increment considerable de visites, que en els últims anys ha rebut aquest enclavament de la Marina Alta, la qual cosa provoca un augment dels riscos d'accident i amenaça la conservació dels seus valors mediambientals.

Un enclavament protegit

Cal recordar que la Cova Tallada és una antiga pedrera de pedra tosca situada en la línia de costa del terme municipal de Xàbia, inclosa en el Parc Natural del Montgó i protegida per diverses figures atenent les seues excepcionals característiques ambientals i paisatgístiques.

Aquestes mesures podran renovar-se al llarg dels pròxims anys, si les condicions de sobrefreqüentació persisteixen, encara que aquest instrument normatiu permetrà una gestió “més dinàmica i intel·ligent d'aquest bell enclavament marítim, que en els últims anys s'ha vist amenaçat per l'excés de visitants en determinades dates, sobretot durant el període estival”, afirmen des de la Conselleria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento