Comunitat Valenciana

Podem celebra l'acord amb PSPV i Compromís: "Ara cal anar més enllà i desbordar el Botànic"

  • El portaveu d'Unides Podem-Esquerra Unida en Les Corts, Rubén Martínez Dalmau, ha celebrat el pacte aconseguit a última hora amb el PSPV-PSOE i Compromís per a la reedició del govern del Botànic, després de les reticències de la confluència durant els últims dies i l'acord final que ocupen dos conselleries i una vicepresidència 'verda'.
Investidura.- Podem celebra l'acord amb PSPV i Compromís: 'Ara cal anar més enllà i desbordar el Botànic'
Investidura.- Podem celebra l'acord amb PSPV i Compromís: 'Ara cal anar més enllà i desbordar el Botànic'
CORTS VALENCIANES
Investidura.- Podem celebra l'acord amb PSPV i Compromís: 'Ara cal anar més enllà i desbordar el Botànic'

"Ara cal anar més enllà i desbordar el primer Botànic", ha manifestat a preguntes dels periodistes en els passadissos de Les Corts després del discurs d'investidura del 'president' de la Generalitat en funcions i líder socialista, Ximo Puig.

Es tracta d'unes paraules en les quals Dalmau creu que es veuen reflectits "tots els fils donats per a una investidura que marcarà l'inici d'un govern de progrés, el més important de la història política valenciana". Un Botànic II "capaç de preocupar-se per la gent i solucionar molts problemes que encara arrosseguem", ha apuntat.

Però també serà, per al síndic de Podem, un Consell "de coalició, plural i molt democràtic, on poder avançar enormement en progrés i aspiracions 'verdes' contra el canvi climàtic".

A unes hores de segellar el pacte a Alacant, ha celebrat que està "a punt", si bé és una cosa "simbòlica", i ha recordat que anar al sud a firmar-ho va ser una de les primeres propostes d'Unides Podem durant les negociacions.

SUPORT A PUIG

Per tot açò, Dalmau ha garantit que aquest dijous donaran suport a Puig en la votació per a la seua investidura -després de no assegurar Unides Podem els vots dels seus huit diputats durant els últims dies-, dins d'"eixe programa de transformació democràtica 'morada' i 'verda' que s'engegarà des de hui mateix".

Respecte a la segona vicepresidència 'verda', s'ha mostrat satisfet que suposa un reflex de la importància del canvi climàtic per al nou Consell en "un pacte de progrés i que el govern del Botànic pot continuar, anar cap a avant i oferir un nou marc per a les persones". Ha concretat que aquest departament assumirà la coordinació de totes les polítiques 'verdes' i inclourà una comissió interdepartamental.

"Sempre hem dit que hem vingut a la política per a transformar, governar i canviar les coses; és el que ens importa realment i sempre ho hem tingut en el focus d'atenció", ha asseverat, per a posar l'accent que el que "importa" és que hi haurà un govern de progrés a la Comunitat: "Tenim pacte de progrés i Unides Podem està en eixe pacte amb ple esforç i capacitat de gestió".

Sobre si el Botànic II part de zero, el síndic ha recordat que "sempre" ha dit que el nou acord ha de "desbordar" l'anterior, doncs creu que el primer Botànic ha suposat "una legislatura necessària per a traure al PP, el partit més corrupte d'Europa, de les institucions valencianes, encara que lògicament tenia les seues pròpies limitacions". "Ara cal anar més enllà i desbordar el Botànic", ha emfatitzat, i ha descrit el nou govern com a "continuïtat però també una cosa nova".

REPARTIMENT AMB ESQUERRA UNIDA

De cara al repartiment de competències entre Podem i EUPV, ha garantit que "per descomptat" que cada partit tindrà una conselleria i que estudiaran com gestionen la vicepresidència. "És un soci lleial del que sempre hem anat de la mà", ha destacat, per la qual cosa creu que la formació d'esquerres ha d'estar "còmoda" en el nou Consell.

Per part d'Esquerra Unida, el seu portaveu, Rosa Pérez Garijo, ha assegurat que es veuen "molt reconeguts" en el discurs d'investidura de Puig, doncs "arreplega tot el que han treballat els diferents partits". També s'ha mostrat "totalment d'acord" amb la línia d'una legislatura que serà "molt profitosa per als drets dels ciutadans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento