Comunitat Valenciana

Puig, després del Botànic II in extremis: "Els acords són així, a Brussel·les sempre acaben a les tantes"

  • El 'president' de la Generalitat en funcions i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres, després del pacte a última hora amb Compromís i Unides Podem per a la reedició del govern del Botàcic, que "els acords són així: a Brussel·les sempre acaben a les tantes de la matinada".
Ximo Puig anuncia que convocarà 'demà' el Pacte contra la Violència Masclista si segueix com 'president'
Ximo Puig anuncia que convocarà 'demà' el Pacte contra la Violència Masclista si segueix com 'president'
JORGE GIL-EUROPA PRESS
Ximo Puig anuncia que convocarà 'demà' el Pacte contra la Violència Masclista si segueix com 'president'

Una vegada finalitzat el seu discurs d'investidura, amb un recés de 24 hores per a les rèpliques de la resta de partits en Les Corts i la votació per a ser investit, Puig ha garantit en els passadissos que té "voluntat d'un únic govern amb mirades diverses" i que vol seguir com a 'president' "des de la coherència" i "per a tots els ciutadans".

"No podem fallar a la societat valenciana", ha reivindicat, per a posar en valor la "bona voluntat de partida" per part de les tres 'potes' que tindrà a partir d'ara el Govern valencià després de l'entrada de la confluència 'morada'.

Sota aquest prisma, ha lamentat que falta consciència sobre que "els acords són complicats" i ha situat les discrepàncies en les negociacions PSPV-Compromís-Podem dels últims dies en "qüestions de normalitat democràtica".

De moment, ja amb l'acord establit amb dos conselleries i una vicepresidència per a Unides Podem, ha assenyalat que creu que no queden "serrells" per a segellar definitivament el Botànic II. I ha promès que tots treballaran per "tindre un bon govern que treballe per una societat del segle XXI".

El pacte es firma previsiblement aquest dimecres a la vesprada a Alacant, una opció que va plantejar fa unes setmanes el síndic d'Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau. "La voluntat és que siga a Alacant", ha reafirmat Puig a preguntes dels periodistes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento