Comunitat Valenciana

PP i Cs comparteixen línies roges per a acords a Alacant i altres ajuntaments i esperen una "relació fructífera"

  • Els líders de PP i Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig i Toni Cantó, han compartit aquest dijous les seues línies roges en matèria de pactes postelectorals per a garantir la governabilitat en l'Ajuntament i en la Diputació d'Alacant i en altres consistoris on sumen, amb la intenció de respectar la llista més votada en cada cas.
PP i Cs compartixen les seues línies roges per a acords a Alacant i altres ajuntaments i esperen una 'relació fructífera'
PP i Cs compartixen les seues línies roges per a acords a Alacant i altres ajuntaments i esperen una 'relació fructífera'
CS COMUNITAT VALENCIANA
PP i Cs compartixen les seues línies roges per a acords a Alacant i altres ajuntaments i esperen una 'relació fructífera'

Tots dos esperen iniciar així "una col·laboració fructífera per a tota la legislatura" i que "Alacant siga l'exemple enfront de l'espectacle del tripartit valencià", segons han afirmat Bonig i Cantó, respectivament, a preguntes dels periodistes en Les Corts després d'una breu reunió com a primera presa de contacte per a explorar possibles acords a Alacant i en una vintena d'ajuntaments de la Comunitat que depenen de pactes.

Entre eixos ajuntaments estan els castellonencs de Benicàssim i Oropesa, els valencians de Vilamarxant, Barx, Godelleta i Rocafort i els alacantins de Santa Pola i Almoradí.

El líder de Cs té previst desplaçar-se el dilluns a Alacant per a abordar el possible acord amb els representants provincials i locals, com a cap de la comissió 'taronja' de pactes a nivell autonòmic, i ja després "delimitar el camp de negociació" i començar a parlar de polítiques.

En el cas d'Alacant, Cs es va convertir el 26M en clau de govern en poder recolzar amb els seus cinc edils un ajuntament liderat pel PP o pel PSPV. Cantó ha lliscat sobre este tema que la intenció del seu partit és donar suport "a priori" a la llista més votada tant en aquesta com en altres ciutats, si bé la decisió final competeix al comité de pactes i "en cap cas la poden prendre els ajuntaments".

El seu objectiu és que "la província d'Alacant siga l'exemple, com l'està sent Andalusia enfront de l'espectacle del tripartit valencià", amb mesures com "baixar impostos, acabar amb 'enxufats' i duplicitats i alçar catifes per a la regeneració democràtica i la lluita explicar la corrupció".

"A Andalusia hem alçat catifes que el PP no va alçar mai", ha asseverat Cantó, per la qual cosa creu que Ciutadans és capaç de "millorar la gestió del bipartidisme" quan entren a governar amb 'populars' o socialistes.

Preguntat per com pot aleshores parlar de regeneració en un govern amb el PP, ha apuntat que "de la mateixa forma que toca aguantar un pacte amb el PSOE a Andalusia durant d'altres anys". "Per desgràcia, el bipartidisme en aquest país ha estat esguitat de casos de corrupció, però segueixen sent dos partits amb els quals cal asseure's a negociar per a garantir la governabilitat", ha manifestat.

EL PP DEIXA LA NEGOCIACIÓ EN MANS DE BARCALA

Per la seua banda, la 'popular' ha explicat que el PPCV deixa la negociació en mans de l'alcalde d'Alacant en funcions, Luis Barcala, i dels càrrecs del PP tant en la Diputació com en la resta de la província i altres ajuntaments, un procés "en total i absoluta sintonia amb la direcció regional" que ja estava en marxa encara que no s'havia iniciat "formalment".

Respecte a les línies roges, ha assegurat que són les que "sempre" han defès i acceptat: "El principi d'igualtat, llibertat i treballar pels valencians, castellonencs i alacantins". La seua meta no és "solament tancar els ajuntaments i la governabilitat, sinó també entaular una col·laboració -amb Cs- en aquests quatre anys que s'auguren moviditos en un tripartit 'complicat, complicat'".

En aquest context, Bonig ha descartat que Cs puga acabar menjant terreny al PP en l'oposició, doncs veu interessant "tot el que siguen aliances per a donar un exemple de bona gestió". També ha garantit que en el PP seran "tremendament respectuosos" amb la voluntat dels ciutadans i ha reiterat que l'important són les polítiques.

"El PP és l'únic que va augmentar en més de 104.000 vots respecte al 28A, amb una gran implementació en un moment complicat. Som un partit de govern, responsable, sabem governar i hem recuperat moltes majories. Estem contents i orgullosos; tot el que siga sumar a l'esforç de posar en dubte les polítiques del Botànic ens pareix bé", ha emfatitzat.

Per contra, ha lamentat que la passada legislatura en el seu partit es van trobar "molt sols en la defensa davant els tribunals", la qual cosa veien com "l'única solució que deixava el govern de Ximo Puig (PSPV) i Mónica Oltra (Compromís) perquè els pares tingueren llibertat en la llengua en què volien educar els seus fills". Ha recalcat així que "qui ha fet eixa política de fiscalització i control ha sigut el PP".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento