Comunitat Valenciana

PP i Cs critiquen que els socis del Botànic II estan "a la brega" i Unides Podem és el "xiquet capritxós"

  • Els líders del PP i Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig i Toni Cantó, han criticat aquest dijous que el PSPV, Compromís i Unides Podem estiguen "a la brega" i pensant en "butaques" en les converses per a reeditar el Botànic, al mateix temps que han considerat que la formació morada siga "el xiquet capritxós" en aquest procés.
PP i Cs critiquen que els socis del Botànic II estan 'a la greña' i Unides Podem és el 'xiquet capritxós'
PP i Cs critiquen que els socis del Botànic II estan 'a la greña' i Unides Podem és el 'xiquet capritxós'
CS COMUNITAT VALENCIANA
PP i Cs critiquen que els socis del Botànic II estan 'a la greña' i Unides Podem és el 'xiquet capritxós'

Així ho han afirmat tots dos en declaracions als mitjans en el ficus del pati de Les Corts després de reunir-se per a abordar un possible acord de govern a Alacant i altres ajuntaments. Han coincidit a carregar contra l'avanç de les negociacions després que el líder de Podem, Rubén Martínez Dalmau, haja assegurat que socialistes i Compromís estan posant "algun obstacle" per la seua falta d'"altura de mires".

Bonig ha garantit que el PP vol col·laborar com a formació majoritària de l'oposició i ha obert la porta a Cs i al fet que "altres partits s'unisquen a eixa fiscalització en benefici dels valencians", com ja va fer en estendre-li "la mà a Puig" en aspectes com el finançament autonòmic.

El problema, ha alertat, és "si el PSPV està més còmode amb l'extrema extrema esquerra de Podem i els nacionalistes de Compromís que pactant algunes qüestions amb el PP".

"Estan a la brega: el dia 12 és la investidura i espere que ja tinguen perfilat el programa polític i el repartiment de butaques", ha recalcat, per a denunciar que "reunió després de reunió hi ha més preocupació per les butaques i càrrecs que per un projecte de quatre anys que deien que necessitava consolidació".

Ha lamentat que açò siga "l'avanç del que li espera a la Comunitat, on per pocs vots no s'ha aconseguit eixe canvi" i que "ningú parle del que preocupa als valencians, com el caos en Sanitat amb el pla vacacional, a les portes d'estiu, amb els problemes que suposa a la Comunitat Valenciana i amb l'atipament i cabreig del personal sanitari", així com amb "les sentències del TSJCV que condemnen Oltra en la seua nefasta gestió de les residències d'ancians".

Respecte al canvi de model de finançament, la 'popular' ha lamentat que "ningú està parlant" d'açò i ha exigit a Puig que "ara que pareix que el Govern d'Espanya estarà encapçalat per Pedro Sánchez (PSOE), agafe l'aval de tota la cambra per a exigir-ho perquè eixa retallada de 1.500 milions que demana el Govern no es duga a terme perquè és un minvament de drets per als valencians".

CANTÓ: "ESTAN REPARTINT-SE UN BOTÍ"

Per la seua banda, Toni Cantó ha advertit que açò posa en relleu que la legislatura "ja apunta molt roïnes maneres". "El tripartit està donant un espectacle penós repartint-se un botí mentre no arranca i no s'ocupa dels seus greus problemes en educació, sanitat i pèrdua de llibertats", ha denunciat.

També ha enlletgit que els tres partits "estiguen augmentant el nombre de consellerias en eixa bicefalia que ara és tricefàlia", la qual cosa augura quatre anys "molt complicats". I, sobretot, ha atacat un Podem que, com ha fet en Les Corts, s'està comportant com un xiquet capritxós que no entén que els valencians li han enviat a la cua amb els seus vots", una cosa "absolutament consentida pel 'president' i la vicepresidenta en funcions, Ximo Puig (PSPV) i Mónica Oltra (Compromís).

Enfront d'açò, el síndic 'taronja' ha promès que Ciutadans realitzarà una tasca d'oposició "amb molta responsabilitat, sabent que els valencians esperen molt en regeneració democràtica i bona gestió", davant l'"índex de confiança important" que van rebre en les urnes en les dos últimes eleccions. Ha promès que Alacant serà "com Andalusia, exemple enfront de l'espectacle del tripartit".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento