Comunitat Valenciana

Investigats dos membres d'una associació d'animals per traficar amb gossos i maltractar-los

  • Agents del Seprona estan investigant el president i el coordinador d'una associació animal situada a la localitat alacantina de Monòver per traficar amb gossos i mantindre'ls en una finca en un "pèssim estat de salut", fins i tot convivint amb cadàvers d'altres animals, segons van poder comprovar els agents en les dos inspeccions realitzades a la seu de l'associació.
EL SEPRONA INVESTIGA A UNA ASSOCIACIÓ D'ANIMALS ALACANTINA PER UN POSSIBLE DELICTE DE MALTRACTAMENT ANIMAL ·
EL SEPRONA INVESTIGA A UNA ASSOCIACIÓ D'ANIMALS ALACANTINA PER UN POSSIBLE DELICTE DE MALTRACTAMENT ANIMAL ·
GUARDIA CIVIL
EL SEPRONA INVESTIGA A UNA ASSOCIACIÓ D'ANIMALS ALACANTINA PER UN POSSIBLE DELICTE DE MALTRACTAMENT ANIMAL ·

La investigació es va iniciar al novembre, quan els agents de l'Equip del Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Monòver van ser informats de l'existència d'una "possible xarxa de tràfic d'animals de companyia" (més concretament gossos de la raça samoiede), ha informat la Comandància provincial en un comunicat.

Segons les primeres investigacions, el tràfic es prodüia en una associació d'animals de la província, la qual podria estar operant nivell nacional i que tenia una finca de la localitat murciana de Mazarrón.

Amb aquesta informació de partida, els agents van iniciar una investigació, centrada en dos persones: el president de l'associació i el coordinador. Arran de les gestions d'indagació, es va tindre coneixement d'un trasllat d'uns 40 gossos de la finca de Mazarrón a una altra situada a Saix (Alacant).

Una vegada allí, es va poder comprovar, en una primera inspecció, que els investigats mancaven del document de nucli zoològic (obligatori per a aquest tipus d'activitat de recepció i tinença d'animals). A més, els agents es van adonar de nombroses deficiències de documentació quant a matèries sanitàries, de seguretat, sobre les instal·lacions on recepcionaban els animals traslladats.

En la finca de Saix es van localitzar un total de 36 gossos, de diferents races i es va observar un total de quatre cadàvers d'animals adults i quatre cadàvers de cadells, nounats. Els cadàvers adults van morir, a primera vista, com a conseqüència d'atacs d'altres gossos, a causa de les ferides que presentaven.

En una segona inspecció, es trobaren, a l'interior de la finca, tres cadàvers de gossos i un cadàver de gat, aquest últim semisoterrat. El motiu de la mort dels animals, segons va manifestar el president de l'associació, present en la inspecció era l'atac entre els gossos.

LA PROPIETÀRIA D'UN DELS GOSSOS MORTS CREIA QUE S'HAVIA ESCAPAT

D'entre tots els cadàvers, es localitzà un amb microxip, el número d'identificació del qual va permetre als agents trobar la propietària, qui creia que el seu gos s'havia escapat de les instal·lacions, tal com li van dir en l'associació.

D'altra banda, entre els animals rescatats vius, es va observar que diversos d'ells presentaven malalties diverses: leishmania, 13 amb la malaltia de rickettsia, lesions per mossegades d'altres animals... i només 4 d'ells no han presentat símptomes d'alguna malaltia o dolència que tractar.

Pel que fa a l'associació, no va poder presentar els agents del Seprona cap document per l'absència de llibres de control d'entrada ni

documents sanitaris sobre les possibles malalties dels animals.

IMPUTACIÓ DE DOS DELICTES I NOMBROSES INFRACCIONS

Com a resultat de tot l'anterior, al maig del 2019 se li ha imputat, finalment, tant al president de l'associació com al coordinador de la mateixa, de 64 i 48 anys, respectivament, un delicte de maltractament animal i un altre d'apropiació indeguda (pel gos que no li van entregar a la seua legítima propietària).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento