Comunitat Valenciana

La comissió negociadora del Botànic II avança en el disseny del futur Consell

  • El pròxim dimecres es portarà a terme una nova reunió per tal d'avançar.
  • La trobada d'aquest divendres s'ha prolongat durant quatre hores.
Generalitat Valenciana
Generalitat Valenciana
Europa Press - Archivo
Generalitat Valenciana

La comissió negociadora del Botànic II ha avançant aquest divendres en el disseny de les línies generals de l'arquitectura institucional del nou Consell, encara que aquesta no es concretarà fins a tindre el primer esborrany de l'acord de programa en el qual està treballant una de les tres subcomissions, que se li entregarà el dimecres, quan està previst una nova trobada.

La trobada, que ha tingut lloc en la seu del PSPV, s'ha prolongat durant quatre hores i els assistentsl'han qualificada de "productiva i satisfactòria". Si en la reunió del dimecres es van acordar els grans eixos que han de regir l'acord programàtic, el 'què', en aquesta ocasió s'ha abordat el 'com', iniciant el debat sobre la forma que tindrà el govern valencià.

No obstant açò, i més enllà de la voluntat ja manifestada per les tres parts d'aconseguir un Consell "plural, paritari, mestís i amb equilibri territorial", encara no s'ha arribat a dibuixar l'arquitectura institucional de forma concreta, ja que es vol tindre abans eixe primer esborrany del programa perquè l'estructura s'adapte als objectius marcats, segons ha pogut saber Europa Press.

Paral·lelament, aquest divendres també han començat els treballs de les meses que estan encarregades de definir els eixos programàtics que regiran la gestió del futur govern i també la que ha d'abordar els acords de govern per als municipis i les diputacions.

A la reunió han assistit Manolo Mata, José Muñoz, Carmen Martínez, Ciprià Císcar i Mercedes Caballero per part del PSPV-PSOE; de Compromís han assistit Pasqual Mollà, Àgueda Micó, Fran Ferri, Iván Castañón, Mónica Álvaro i Natxo Serra, i per part d'Unides Podem-EU, Ignacio Blanco, Aurora Mora, Antonio Estañ, Enric Pla, Fabiola Meco i Ángela Ballester.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento