Comunitat Valenciana

PSPV exigeix "responsabilitat" a Compromís per a una nova Nau i emplaça Ribó a una trobada la setmana que ve

  • El PSPV de la ciutat de València ha exigit "responsabilitat" a Compromís per a arribar a un acord de govern progressista en la ciutat després de les eleccions municipals i ha instat la coalició a celebrar a principis de la setmana que ve una "primera trobada" per a "donar passos en la negociació" i "començar a decidir el programa". Els socialistes subratllen que segueixen "asseguts en la taula" de la negociació per a un nou projecte de govern de la Nau "comuna, progressista i amb un lideratge compartit".
València.- La Comissió Executiva del PSPV ratifica que Gómez busque un pacte progressista amb un 'lideratge compartit'
València.- La Comissió Executiva del PSPV ratifica que Gómez busque un pacte progressista amb un 'lideratge compartit'
PSPV
València.- La Comissió Executiva del PSPV ratifica que Gómez busque un pacte progressista amb un 'lideratge compartit'

A partir d'aquests comicis, en els quals Compromís va ser la força més votada en la capital valenciana i va passar de tindre 9 a deu edils i el PSPV el tercer partit en vots amb un augment també de 5 a 7 edils, s'inicia el període perquè tots dos partits negocien la segona edició del Govern de la Nau, l'executiu d'esquerres que ha dirigit València en l'últim mandat.

"El PSPV-PSOE de la ciutat València entén que la ciutadania de València exigeix responsabilitat a Compromís per a arribar a un acord entre els partits progressistes i va a seguir treballant per a aconseguir-ho", ha assenyalat la formació socialista en un comunicat.

Els socialistes s'han pronunciat d'aquesta manera després que la seua candidata a l'Alcaldia i regidora en funcions, Sandra Gómez, decidira no acudir a la reunió convocada per a aquest dijous per l'alcalde en funcions i candidat de Compromís, Joan Ribó, dins de la ronda d'entrevistes que ha programat amb els candidats de les formacions que han obtingut representació en el consistori per a donar la benvinguda i parlar de la constitució de la nova corporació.

Ribó va convocar els contactes per ordre de representació assolida en l'Ajuntament: a les 10.30 hores d'aquesta jornada, la reunió amb la candidata del PP, María José Català, i a les 11.30 hores, la prevista amb Sandra Gómez, qui va decidir no acudir a la cita en considerar una "falta de respecte" que es reunira abans amb l'aspirant 'popular'.

El PSPV ha tornat a lamentar que "la primera foto de Joan Ribó després de les eleccions haja sigut amb el Partit Popular" i ha assenyalat que açò "suposa una decepció per a tots els votants progressistes de la ciutat de València".

En aquest sentit, els socialistes han considerat que "el mandat de la ciutadania després del 26 de maig ha sigut que les formacions progressistes" han de "treballar de manera conjunta" i han posat com a exemple les negociacions per a configurar un nou govern en la Generalitat, amb una reunió eixe mateix dimecres en la seu Compromís entre les forces progressistes, "sense atendre prèviament a la dreta pese haver obtingut millor resultat que aquest".

Els socialistes de la capital valenciana han assegurat que segueixen "asseguts en la taula de negociació" del futur govern de la ciutat i treballaran per a arribar a un acord. Referent a açò, han agregat que després de quatre anys en els quals han sigut "capaços de governar junts" València -des de 2015 amb Compromís i València en Comú, que ja no està en el consistori- "no és comprensible el canvi de postura".

"El projecte de l'Ajuntament ha de ser comú, progressista i amb un lideratge compartit, tal com han demanat les veïnes i els veïns d'aquesta ciutat", han assegurat des del PSPV.

"COMENÇAR A DECIDIR EL PROGRAMA"

Els socialistes han emplaçat Compromís al fet que "a principis de la setmana que ve es produïsca ja una primera trobada entre els dos candidats -Joan Ribó i Sandra Gómez- per a començar a donar passos en la negociació". "La ciutadania espera que s'asseguem a parlar des de la serenitat i la vocació d'enteniment per a elaborar el programa de govern que done resposta als reptes que té davant si València", han subratllat des del PSPV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento