Comunitat Valenciana

Arranca la comissió del Botànic amb el finançament com a eix

  • Compromís va exercir aquest dimecres com a amfitrió en una negociació amb Unides Podem i el PSPV.
PSPV, Compromís i Podem inicien aquest dilluns les reunions per a avaluar el Botànic
PSPV, Compromís i Podem inicien aquest dilluns les reunions per a avaluar el Botànic
EP/ARCHIVO
PSPV, Compromís i Podem inicien aquest dilluns les reunions per a avaluar el Botànic

Aquest dimecres va tindre lloc la primera reunió per a abordar l'eix programàtic del nou Pacte del Botànic. En la seu de Compromís, que va exercir d'amfitrió, passades les 18.00 h, i com una primera presa de contacte amb Unides Podem i PSPV. No obstant això, aquesta comissió negociadora tornarà a reunir-se demà divendres perquè siguen les taules de treball les que tracten de forma detallada qüestions essencials i, a partir d'ací, es puga parlar de l'estructura de govern.

Poc abans de la trobada, la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, va explicar que aquesta reunió buscava un pacte “global” i que aborde “una forma de fer política” que no solament tinga en compte el treball del Consell, sinó també “dels ajuntaments, les diputacions i els diputats valencians a Madrid, que han de defensar els interessos dels valencians” reclamant un finançament i unes inversions “justes”.

Per part de la coalició també va estar present en aquesta primera negociació el síndic Fran Ferri per a rebre primer als sis representants d’Unides Podem (encapçalats pel secretari general de Podem, Antonio Estañ, i per Ignacio Blanco per part d'Esquerra Unida), i poc després als sis socialistes, amb el subsecretari general del partit, Manolo Mata, i el secretari d'Organització, José Muñoz, al capdavant.

Manolo Mata va assegurar així mateix abans de la trobada que el seu objectiu era fer “una radiografia del que ha de ser el pacte programàtic, els acords en ajuntaments, l'estructura del govern”, donant “unes pinzellades” perquè les taules puguen anar concretant aqueixos aspectes. Preguntat sobre si és el PSPV qui lidera aquesta negociació a tenor dels resultats, va indicar que ací “no mana ningú, això no és a veure qui la té més llarga” i els socialistes són “un més”, encara que sí que va remarcar que és “la primera força política” de la Comunitat.

Per part seua, Antonio Estañ va assenyalar que en Podem esperen poder avançar “en el que és prioritari, que és l'acord programàtic” i es puga treballar en les comissions, que s'hauran de calendaritzar, tot això amb l'objectiu de tindre “com més prompte millor el millor acord possible i la millor forma de govern per a executar aqueix acord”. Estañ també va negar que els resultats del 26-M els vagen a fer canviar la seua actitud: “Els ajuntaments no anaven a ser per a nosaltres una moneda de canvi ni abans de les eleccions ni després”, amb el que “la posició és la mateixa”.

“Complicadíssim” pacte a Alacant 

El líder de Cs en la Comunitat, Toni Cantó, va declarar que veu “complicadíssim” arribar a un acord amb el PSPV a Alacant a l'espera del que decidisca el comité de pactes autonòmic i estudiar “quines són les condicions sine qua non per a millorar la vida dels alacantins”. “No tancaré la porta, però és molt complicat”, va dir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento