Comunitat Valenciana

La Fura dels Baus estrena a València una 'Carmina Burana' "bastant fallera"

  • Es representarà del 30 de maig al 9 de juny al Teatre Olympia.
Imagen del espectáculo Carmina Burana
Imagen del espectáculo Carmina Burana
LA FURA DELS BAUS WEB - Archivo
Imagen del espectáculo Carmina Burana

La companyia teatral La Fura dels Baus representarà a València, quasi deu anys després de la seua estrena a l'agost de 2009, una 'Carmina Burana' "bastant fallera", en un espectacle emocional que representa un cant a l'alegria, als sentiments i els plaers terrenals.

Així ho ha explicat aquest dimecres el productor de l'espectacle, Francesc Prat, en la roda de premsa de presentació de l'obra, que es podrà veure en el Teatre Olympia de València del 30 de maig fins al 9 de juny.

L'espectacle, que Prat ha assegurat que és "bastant faller", es basa en una col·lecció de poemes dels segles XII i XIII, que s'han conservat en un únic còdex, que recull un total de 300 poemes que enalteixen el plaer per viure i l'interés pels plaers terrenals, l'amor carnal i pel gaudi de la naturalesa, sempre amb una mirada satírica cap als estaments socials i eclesiàstics de l'època.

Sobre aquests poemes, Carl Orff va compondre el seu 'Carmina Burana' basant-se en 24 poemes del còdex i, en la partitura, el compositor va deixar escrit que era una obra per a ser realitzada amb cors, orquestra i amb "imatges màgiques", ha explicat Prat.

Per això, La Fura dels Baus mostra aquest tipus d'imatges "de principi a fi" en el teló circular que presideix l'escenari, que compta amb una circumferència que representa "la roda de la fortuna".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento