Comunitat Valenciana

Sánchez creu que Puig llança "globus sonda" i assegura que Cs no participarà en un "canvi de croms" a Alacant

  • El cap de llista de Ciutadans (Cs) a l'Alcaldia d'Alacant, Maria del Carmen Sánchez, considera un "globus sonda mediàtic" la proposta del 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, per a un eventual pacte de govern en l'Ajuntament. Ha defès que no es tracta d'un canvi de croms", sinó que la prioritat és "l'estabilitat municipal que fins ara no hem tingut".
Alacant.- Sánchez (Cs) creu que Puig llança 'globus sonda' i diu que no participarà d'un 'canvi de croms'
Alacant.- Sánchez (Cs) creu que Puig llança 'globus sonda' i diu que no participarà d'un 'canvi de croms'
EUROPA PRESS
Alacant.- Sánchez (Cs) creu que Puig llança 'globus sonda' i diu que no participarà d'un 'canvi de croms'

Així les coses, ha precisat a preguntes dels periodistes que "fins al moment" no té constància de "cap comunicació fefaent" ni des del PP ni des del PSPV, que van empatar a nou edils en els comicis del passat diumenge.

Sobre possibles propostes, Sánchez ha rebutjat que la negociació passe per "un canvi de croms" i ha recalcat que es tracta d'"anteposar les necessitats d'Alacant i els alacantins". En qualsevol cas, ha sostingut que eixe tipus de qüestions hauran de passar pel tamís del comité de pactes que ha creat la formació taronja a nivell estatal.

Preguntada per un intercanvi amb el PSPV en l'Ajuntament i la Diputació d'Alacant, ha assegurat que Cs, a nivell local, no entra a valorar eixes possibilitats, que hauran de ser tractades pel comité de pactes: "No entrem a valorar globus sonda mediàtics que no tenen cap realitat en la pràctica".

Ha sostingut així que ni el 'popular' Luis Barcala, ni el socialista Paco Sanguino s'han posat en contacte amb Ciutadans, per la qual cosa ha dit "esperar i desitjar" que a partir d'ara arranquen les converses.

"AÇÒ NO ÉS EL PODER PEL PODER"

Preguntada per si des d'Alacant s'abordava la possibilitat d'un pacte a dreta o esquerra, la líder 'taronja' ha manifestat que no es valora cap possibilitat, encara que sí s'està "redactant el full de ruta" amb la qual acudiran a les reunions. I ha resolt, davant possibles pactes amb el PP: "Açò no és el poder pel poder, almenys, no per a Ciutadans".

Quant a si Cs pot assumir l'Alcaldia d'Alacant, Sánchez ha subratllat que la formació taronja està "preparada" per a "vetlar i complir" amb un full de ruta per a "traure a la ciutat de la recessió en la qual porta almenys 12 anys".

I sobre si la millor manera d'aconseguir-ho seria ostentar l'Alcaldia, ha defès que "hi ha moltes formes de traure avant eixa fulla", que el compromís de Cs és amb els alacantins i el comité de pactes decidirà "la millor opció per a Alacant".

VOTS DE PODEM I COMPROMÍS

Qüestionada per si acceptaria els vots de Podem i Compromís, amb els quals aconseguir una majoria en un ple d'investidura, ha apuntat que no són ells qui han de "coordinar eixos suports, en tot cas ho hauran de fer els partits que han tret eixos nou regidors". Ha recalcat que els seus pactes seran amb PP o amb PSPV: "La pilota no està en la nostra teulada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento