Comunitat Valenciana

El Sindicat Mèdic alerta de l'"absència total d'informació" sobre el Pla Especial d'Estiu

  • El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) ha advertit de l'absència total d'informació" sobre el Pla Especial d'Estiu, que busca garantir una correcta cobertura sanitària davant l'impacte del turisme i els períodes vacacionals dels propis professionals, i ha reclamat a la Conselleria de Sanitat que informe "el més prompte possible" i pose fi a la incertesa.

Segons el secretari general del sindicat, Andrés Cánovas, a la fi de maig no tenen encara "cap tipus d'informació sobre les previsions o contractacions que s'haurien d'engegar en breu, la qual cosa és una situació bastant alarmant".

"Entenem que hi ha una situació d'incertesa davant la conformació del nou govern autonòmic, però açò no suposa que la sanitat i els seus problemes es paralitzen fins que es definisca. Ens arrisquem al fet que la campanya estival siga especialment complicada", ha assenyalat.

Per a Cánovas, els últims plans especials ja van ser "insuficients" quant a personal i enguany pareix que "les dificultats poden ser majors per la falta de professionals per a realitzar substitucions". De fet, ha recordat que eixa escassetat de metges és la causant que encara no estiga plenament operatiu el Pla Especial d'Atenció Primària que fa uns mesos van acordar l'administració i les centrals sindicals.

SANITAT "A PLE RENDIMENT"

El responsable sindical ha destacat la importància que la maquinària del Govern autonòmic torne a funcionar a ple rendiment, ja que hi ha "molts fronts oberts" en l'àmbit sanitari.

Així, ha ressaltat que, altre de solucionar el Pla Especial de Primària, cal realitzar una reestructuració profunda tant de Primària com d'Especialitzada, atallar amb decisió el problema de les llistes d'espera quirúrgica i de proves diagnòstiques i "solucionar el dèficit de professionals que ja existeix i que es veurà agreujat en els pròxims anys per jubilacions massives".

Segons els càlculs de Cánovas, en els pròxims huit o deu anys serà necessari incrementar les plantilles dels hospitals valencians entre 3.000 i 5.000 professionals.

"Tots aquests temes són prioritaris i, per tant, és necessari que es definisca al més prompte possible la nova Conselleria de Sanitat per a posar-nos a treballar tots junts", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento