Comunitat Valenciana

Sixto (IU) diu que Garzón defèn "la bondat de la unitat" i "menysprea qualsevol element que contradiga la seua tesi"

  • L'exdiputat de IU per València en el Congrés Ricardo Sixto ha assegurat aquest dimarts que "el gran problema amb (Alberto) Garzón és que ell parteix d'una tesi, la bondat de la unitat, i en l'anàlisi posterior de la realitat menysprea qualsevol element que contradiga la seua tesi, amb el que la seua síntesi final, la reafirmació de la premissa inicial, és incerta".
Ricardo Sixto a València
Ricardo Sixto a València
EUPV-UP - Archivo
Ricardo Sixto a València

Així ho ha assegurat en un missatge en xarxes socials en el qual ha afirmat, després dels resultats electorals, que "no sempre és bona la unitat com tampoc ho és anar sempre separats". Al seu juí, "la qüestió no és si cal pactar (això és conjuntural), sinó si es dilueix el perfil, s'ignora el programa, es lamina la pluralitat, se simplifica a l'excés el discurs i es donen unes bandades en les posicions polítiques que maregen el més pintat".

La Coordinadora de Militants Independents d'Esquerra Unida (IU), de la qual forma part Sixto, ja va demanar aquest dilluns la celebració d'una assemblea extraordinària en el si de la formació per a debatre sobre el fracàs de l'estratègia electoral i per a decidir si continuen amb el model de confluència amb Podem.

En un comunicat, exigia davant la proposta de la coordinadora federal d'aprofundir en la integració orgànica amb Podem, la celebració d'eixa assemblea per a prendre una decisió en el marc adequat i després d'"un debat assossegat des de les bases", no prenent decisions precipitades en òrgans de direcció ni a través de "referendums informàtics".

"És necessari el debat assossegat, obert i tranquil en una assemblea presencial", va apuntar Sixto. Per a aquest col·lectiu, "els teòrics del nou espai polític de l'esquerra" han de fer una "enorme autocrítica" després del fracàs electoral, i advertien que l'estratègia de confluència amb la formació de Pablo Iglesias està portant "a la destrucció de l'existent sense cap recanvi previsible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento