Comunitat Valenciana

Els zeladors de l'Hospital de Dénia faran una aturada de dos hores per a exigir personal i "respecte" al seu treball

  • Els zeladors de l'Hospital de Dénia (Alacant) han decidit aquest dilluns en assemblea convocar una vaga de dos hores, entre les 12.00 i les 14.00 hores, el pròxim 10 de juny per a reclamar "serietat i respecte" cap al seu treball i l'augment de la plantilla en almenys deu persones més.

En un comunicat, Intersindical Salut ha exposat que s'ha arribat a eixa situació "a la vista que amb la direcció de Marina Salut és inútil seguir raonant".

Els zeladors exigeixen que es protocolitzen les seues actuacions i que es nomene un cap de personal subaltern, com hi ha en tots els hospitals públics, a qui ells es puguen dirigir per a solucionar problemes.

A més, l'augment de la plantilla ha d'anar encaminat a cobrir els diferents torns que en aquests moments es troben més desatesos, que són consultes externes, rajos, urgències i àrea quirúrgica.

"Intersindical Salut considera que totes aquestes mesures són justes i han de prendre's urgentment, però no podem deixar d'assenyalar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com a última responsable de tot el que està passant en l'Hospital de Dénia", ha advertit.

Sobre este tema, han considerat que "independentment que es prenguen aquestes mesures amb caràcter urgent, la Conselleria ha de seguir avançant amb pas ferm cap a la reversió del departament en el menor temps possible".

Intersindical ha explicat que s'ha tractat amb els zeladors les "múltiples reunions" mantingudes amb la direcció de l'empresa i amb representants de la Conselleria i la presentació d'"escrits a les dos instàncies posant en relleu les deficiències i aportant proposades de solució assenyades i raonades".

En l'assemblea, segons el sindicat, s'ha fet palés "la indignació i el malestar del col·lectiu", entre altres qüestions perquè la direcció "s'obstina a tractar-los com a professionals de tercera categoria, i que fins i tot els canvia el nom cridant-los 'personal de suport' (una espècie de xic per a tot o criat com ells mateixos han dit) en lloc de cridar-los zeladors, que és el que realment són, amb una sèrie d'obligacions i responsabilitats molt concretes".

"Sorprèn i indigna per igual el fet que en una reunió, divendres passat, tant el Gerent com la Directora de Recursos Humans digueren que el problema no és la falta de personal, sinó que aquest col·lectiu no sap 'gestionar l'estrés'", han indicat.

Així mateix, han agregat els problemes materials, "com són que els llits tenen 10 anys i les rodes fallen en moltes ocasions, fent el seu treball molt més costós, que molts pals de goter r no funcionen, que el sòl no està igualat en molts llocs, i una infinitat de problemes".

"Hui, sense anar més lluny, s'estan reciclant els empapadors i passant-los d'uns pacients a uns altres perquè no hi ha suficients. Altres dies falten tovalloles. Altres dies esponges de sabó", han seguit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento