Comunitat Valenciana

La primera reunió per a negociar el nou Botànic tindrà lloc el dimecres

  • El secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha assenyalat que hi haurà acord "abans de la data límit".
  • Ara es crearan les comissions negociadores per a distribuir "el marc arquitectònic institucional de la Generalitat".
PSPV, Compromís i Podem inicien aquest dilluns les reunions per a avaluar el Botànic
PSPV, Compromís i Podem inicien aquest dilluns les reunions per a avaluar el Botànic
EP/ARCHIVO
PSPV, Compromís i Podem inicien aquest dilluns les reunions per a avaluar el Botànic

La primera reunió en el marc de les negociacions per a conformar un nou Botànic a la Comunitat Valenciana tindrà lloc aquest dimecres, segons ha avançat el secretari d'Organització del PSOE, José Muñoz, que ha apuntat que la setmana serà "molt intensa". "Per descomptat que arribarem a un acord, no càpia dubte", ha asseverat.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans en ser preguntat per l'inici de les converses entre PSPV, Compromís i Unides Podem per a conformar el Consell passades ja les eleccions municipals i una setmana després que els equips de les tres formacions es reuniren per a avaluar el Botànic I.

José Muñoz ha explicat que en l'executiva del PSPV d'aquest dilluns es començarà el procés de reflexió i es definiran les comissions negociadores. Aquesta setmana es reuniran amb els diferents partits i "començarem a tindre notícies a partir del dimecres, que serà la primera reunió".

"És evident que a nivell autonòmic la ciutadania va decidir que hi haguera govern progressista i, per descomptat, arribarem a un acord, no càpia dubte", ha reiterat.

Sobre l'horitzó temporal per al ple d'investidura, el dirigent socialista ha assenyalat que abans de la data límit que marca la normativa, a mitjan mes de juny, hi haurà un acord, encara que no es volen posar tampoc "massa cotilles" i se n'anirà veient com evolucionen les negociacions.

"S'acaben les eleccions però ve un altre tipus de treball: crear les comissions negociadores, veure com distribuïm el marc arquitectònic institucional de la Generalitat i a partir d'ací vindran una sèrie de pactes a nivell municipal, diputacions i altres", ha apuntat, instant a deixar que "passe una mica aquesta ressaca electoral del dilluns".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento