Comunitat Valenciana

Ribó invertirà 63 milions en la reforma de 38 col·legis

  • Els centres als quals afecten estan repartits per tots els districtes.
  • Licitaran durant aquests dies dotze obres i està tramitant ja altres nou.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
EUROPA PRESS - Archivo
Ajuntament de València

“Invertir en educació pública és invertir en una vida activa, participativa i completa, i també és invertir en la formació per a afrontar amb les majors garanties el posterior món laboral. L'educació pública és una clau central en la nostra forma d'entendre la societat”.

Aquestes van ser les paraules que va pronunciar aquest dimecres el candidat de Compromís per a l'Alcaldia de València, Joan Ribó, després d'anunciar que, si és reelegit, invertirà 63 milions d'euros en “obres de rehabilitació integral o reformes importants” en 38 centres educatius repartits per tots els districtes de la ciutat. Ribó també va afirmar que entre aquesta setmana i la pròxima l'Ajuntament licitarà ja 12 obres per valor d'1.263.987,34 euros.

D'aquesta manera, en breus setmanes s'iniciaran els treballs de reforma en aquests centres: CEIP Ausiàs March (Poblats Marítims), CEIP Ciutat Artista Faller (Benicalap), CEIP Miquel Adlert i Noguerol (Camins al Grau), CEIP Pare Català (Benimaclet), CEIP Bartolomé Cossio (Rascanya), CEIP Luis de Santángel (El Saler, Pobles del Sud), CEIP Vicente Gaos (Algirós), CEIP El Grau (El Grau), CEIP Eliseo Vidal (Patraix), CEIP Cervantes (Extramurs) , CEIP Castellar– l’Oliveral (Pobles del Sud), CEIP Rodríguez Fornos (Patraix).

D'altra banda, segons va explicar el candidat de Compromís, l'Ajuntament ha iniciat ja el procés de tramitació en altres nou col·legis per valor de poc més de 42 milions d'euros. En aquest cas, es tracta dels centres CEIP Fernando de los Ríos, que actualment està en uns baixos i que es construirà per un import de quasi 8 milions, en el solar de Malilla, just on Ribó va fer l'anunci aquest dimecres al matí.

També els CEIP San José de Calasanz (Poblats Marítims), el CEIP Carles Salvador (Rascanya), el CEIP Raquel Paya (L’Olivereta), el CEIP Salvador Tuset (Benicalap), el CEIP Teodor Llorente (Extramurs), el CEIP Lluis Vives (Extramurs), el CEIP Sant Ángel de la Guarda (Jesús) i l'IES Patraix (Patraix).

La resta d'inversions les conformaran un pack de 20 milions d'euros per a d'altres 17 centres de la ciutat. “Aquest últim pack serà la petició que farem dins del pla Edificant per a l'any pròxim, de manera que en total, per al pròxim mandat, executarem obres en 38 centres públics de València per un valor total de 63 milions d'euros”, va explicar Ribó.

Cinc nous centres UP 

Ribó també s'ha compromés a construir cinc nous centres de la Universitat Popular en els barris del Cabanyal, Malilla, Torrefiel, Russafa (Parc Central) i Campanar. Alguns estan molt pròxims a obrir les seues portes, com el que ocuparà la nau núm. 2 del Parc Central.

Catalá vol un Govern de grans àrees sense “mestissatge”

La candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, aposta per implantar a l'Ajuntament d'aquesta ciutat “un govern de grans àrees de gestió” sense “mestissatge” de competències entre regidories per a evitar una “descoordinació” que en els últims quatre anys ha portat a un consistori “absolutament ineficient” en el qual “tots es van trepitjant els talons i van intentat equilibrar batalletes d'egos i de medalles”.

Català va rebutjar, d'aquesta manera, el model d'executiu local que integren Compromís, PSPV i València en Comú i que presideix Joan Ribó, en el qual “Serveis Socials depén de Compromís, però el PSOE porta majors; en el qual Urbanisme depén del PSPV, però Habitatge és de València en Comú i en el qual Cultura està també dividida”.

“Vull parlar de grans àrees de gestió. Crec que hi ha una econòmica, amb turisme, ocupació, emprenedoria i innovació; una urbanística, amb habitatge, usos i domini públic; una administrativa de govern interior, amb hisenda, funcionament intern; una de seguretat, de la mà de mobilitat; una de política social en la qual cal parlar d'educació, política social, família i igualtat i una de medi ambient”, va plantejar la exconsellera d'Educació, que va explicar que la distribució d'executiu municipal que defensa “seria similar a la d'un govern autonòmic”.

Giner promet 500.000 euros per a un pla de neteja

El candidat de Ciutadans (Cs) a l'alcaldia de l'Ajuntament de València, Fernando Giner, va prometre que destinarà “500.000 euros en un pla de xoc de neteja, el mateix import que Ribó ha donat a entitats separatistes”. Així es va expressar durant un acte de campanya celebrat en la Plaça Lope de Vega de València, en el qual va assegurar que “la València bruta i en blanc i negre de Ribó quedarà arrere”.

Giner va prometre, d'aquesta manera, “una neteja extraordinària durant els mesos de juliol i agost per a eliminar tota la brutícia que ha acumulat Ribó”. “Plantegem una neteja a fons de cadascun dels carrers de la ciutat per a retornar la lluentor als escocells, els fanals i els jardins”, va insistir el candidat de Ciutadans, qui va afegir que “es realitzarà una neteja integral de tota la ciutat per a eliminar les olors i la brutícia incrustada”.

Finalment Giner va assegurar que “quan siga alcalde la ciutat estarà sempre neta”, per al que va declarar que augmentarà la dotació pressupostària a l'àrea de neteja. “L'Ajuntament té recursos. És qüestió de voluntat política. Allí on el tripartit ha creat quiosquets, nosaltres augmentarem la neteja”, va concloure el candidat de la formació taronja a l'alcaldia de la ciutat de València.

Oliver planteja un registre de pisos turístics i inspectors

La candidata d’Unides Podem-EUPV a l'Alcaldia de l'Ajuntament de València, María Oliver, ha proposat la creació d'un registre d'apartaments turístics i un cos d'inspectors municipal i ha assenyalat que “una de les principals raons del greu problema amb la pujada dels preus del lloguer és la pressió turística en alguns barris”.

“En els últims quatre anys el preu del lloguer ha pujat quasi un 40%, això és insuportable. Sabem que una de les raons principals és la pressió turística en alguns barris, com hem detectat en el pla d'habitatge municipal”, va assegurar Oliver. Així mateix, va indicar que “hi ha un percentatge alt d'apartaments turístics que estan fora de la llei”, per la qual cosa vol “un registre propi a l'ajuntament actuar amb eines de fiscalitat, com pot ser l'IBI”.

L'objectiu és “controlar la repercussió que té el lloguer turístic sobre els preus, que està ofegant sobretot a les persones que viuen no solament en els barris on s'està produint aquesta pressió, sinó també en els barris confrontants, per l'efecte domin”. La candidata d’Unides Podem va explicar que l'Ajuntament “no té un cos d'inspecció propi, i el que et trobes en les plataformes de lloguer turístic en internet va més enllà del registre que té la Generalitat”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento