MÉS per Mallorca es compromet a reduir en un 20% els desplaçaments amb cotxe privat d'aquí a deu anys

  • La candidata de MÉS per Mallorca a la presidència del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha proposat aquest dimecres "reduir en deu anys els desplaçaments amb cotxe privat en un 20 per cent" habilitant "fins el 200 quilòmetres de carril bici i ruta ciclable que permetin avançar en l'ús d'aquest mitjà de transport".
26M.-
26M.-
EUROPA PRESS
26M.-

"Per a això caldrà fer intervencions i millores en carreteres per garantir la seguretat dels ciutadans", ha explicat en roda de premsa, acompanyada de l'alcalde i candidat a l'alcaldia per MÉS per Palma, Antoni Noguera.

Així mateix, la candidata ha lamentat que "hi hagi el doble de cotxes a Balears que fa 20 anys" i ha recordat el compromís de MÉS per "afavorir el cotxe elèctric a través de diverses restriccions al diesel a partir de 2025", mitjançant la Llei de canvi climàtic.

En aquesta línia, Busquets ha explicat que aquesta Llei també preveu "passar dels 300 actuals als més de 1.000 punts de recarrega en 2022" i ha subratllat que una altra de les propostes de la formació és "crear tres grans pàrquings dissuasoris en les entrades de Palma, ben connectats amb autobús amb el centre, per evitar desplaçaments innecessaris".

Per la seva banda, Noguera s'ha compromès a "engegar el servei de Trambus entre el centre de la ciutat, l'aeroport i Platja de Palma, amb una freqüència garantida d'entre sis i vuit minuts" i ha anunciat la creació de 21 quilòmetres nous de carril bus i carrils VAO per afavorir el transport públic".

"Volem que la bicicleta sigui el transport privat més utilitzat a Palma: no hi ha Planeta B i la bicicleta és el més net i la millor manera de lluitar contra les emissions CO2 dels vehicles privats", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento