L'Audiència Nacional estudiarà si és competent per a pronunciar-se sobre la demanda de la Unió de Periodistes i l'Associació de la Premsa d'Alacant contra el barem aplicat en les borses de treball de la radiotelevisió pública valenciana À Punt. En cas de resoldre afirmativament, es comunicarà als 400 treballadors la possibilitat de personar-se en el procediment com a perjudicats.

Així s'ha decidit en una vista en la Sala social que ha quedat suspesa a l'espera de la decisió de l'òrgan judicial sobre si assumeix la competència.

L'Audiència celebrava aquest dimarts la vista pel barem de les borses d'À Punt arran de la nova demanda interposada per la Unió de Periodistes Valencians com a conseqüència de la decisió de la titular del jutjat social número 5 de València, que es va declarar incompetent, en contra del criteri de l'advocada de l'associació professional i del Ministeri Fiscal.

Segons la informació que la Unió de Periodistes ha facilitat als seus socis, l'Audiència ha decidit suspendre l'acte per a resoldre sobre si és competent o no en aquesta causa. Si la sala social es declara competent, hi haurà juí i, en cas de no fer-ho, la qüestió s'elevarà al Tribunal Suprem perquè es pronuncie.

Si finalment l'Audiència decidira seguir avant amb el procediment, es comunicaria als treballadors ja contractats la possibilitat de personar-se en el procediment com a perjudicats, "la qual cosa ja havia demanat l'advocada" de la Unió en la demanda "però que l'ens mai va comunicar als seus empleats", d'acord a la mateixa informació.

En tot cas, segons la Unió, el ministeri fiscal ha comunicat als advocats de les parts que defendrà que el barem és "discriminatori" per als no extreballadors de l'extinta radiotelevisió pública valenciana Canal 9.

Consulta aquí más noticias de València.