Comunitat Valenciana

Investiguen contradiccions entre versió de comissaria i de l'hondurenya en situació irregular que denuncià una agressió

  • La Policia Nacional investiga les "contradiccions" entre la versió de la dona hondurenya en situació irregular a Espanya que va denunciar haver sigut agredida per un home a Xirivella (València) i la de la pròpia comissaria local, segons ha informat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.
Alacant.- Successos.- Detingudes tres persones a La Nucia per conrear i distribuir marihuana des d'un xalet
Alacant.- Successos.- Detingudes tres persones a La Nucia per conrear i distribuir marihuana des d'un xalet
POLICÍA NACIONAL JEFATURA COMUNITAT VALENCIANA
Alacant.- Successos.- Detingudes tres persones a La Nucia per conrear i distribuir marihuana des d'un xalet

Una vegada identificada, la Policia va comprovar que la dona es trobava en situació irregular a Espanya i va engegar el procediment d'expulsió "tal com marca la llei", per la qual cosa va romandre en comissaria "el temps imprescindible, no més d'hora i quart". "És un expedient ordinari dels quals hi ha milers i milers", ha subratllat el delegat aquest dimarts a preguntes dels periodistes.

Segons l'organització València Acull, que va denunciar els fets aquest dilluns, la dona i un amic espanyol van acudir el passat 3 de maig a la comissaria a comunicar que havia sigut agredida per un home i a denunciar les agressions, insults i amenaces que acabaven de patir per part del propietari del pis on ell viu.

D'acord amb la versió de l'entitat, la dona va eixir al cotxe a arreplegar la còpia del seu passaport i, en tornar, l'esperaven els agents d'estrangeria, que la van portar detinguda a altres dependències de comissaria on li van incoar l'expedient d'expulsió.

En la seua denúncia, l'home va relatar que el propietari del pis on ell viu li havia recriminat que s'havia deixat una llum encesa i, en veure'l en companyia de la jove, li va cridar "tira a eixa puta vagabunda d'ací". Suposadament, el propietari va continuar insultant-los, per la qual cosa tots dos van decidir tancar-se en l'habitació fins que va aconseguir entrar.

La xica es va interposar i el propietari presumptament la va agarrar i la va espentar per a llevar-la del mig, després del que va eixir de l'habitació i va tornar amb dos ganivets de grans dimensions, amb els quals va començar a amenaçar-los i els va cridar que se n'anaren del pis. Finalment, tots dos es van marxar directament a comissaria a posar la denúncia conjunta, segons l'organització.

València Acull va posar en coneixement que aquesta jove hondurenya havia arribat a Espanya fa pocs mesos, "fugint de la violència de les maras del seu país", després que "diversos dels seus familiars, inclòs un germà, hagen sigut assassinats per aquestes bandes delinqüents".

EL GOVERN, "ABSOLUTAMENT SENSIBLE"

Per la seua banda, el delegat ha posat l'accent que el Govern és "absolutament sensible i solidari amb la situació de la immigració, a tots els nivells", i ha defès que "un estat de dret ha de fer compatible la solidaritat amb els procediments establits". "En molts casos, som conscients que hem de sotmetre a revisió els camins a seguir", ha reconegut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento