Climent sobre acomiadaments en Ford: "No tenim cap notícia que vinguen de manera directa a Almussafes"
Climent sobre acomiadaments en Ford: "No tenim cap notícia que vinguen de manera directa a Almussafes" FORD - Archivo

Sobre este tema, ha mantingut que a la planta valenciana "tampoc" se li ha transmès que vaja a veure's afectada "de manera directa". No obstant açò, ha anunciat que mantindrà una trobada amb el director de la planta d'Almussafes per a veure si és "coneixedor" que la decisió de l'automobilística americana puga afectar o no la factoria valenciana. En tot cas, ha insistit, "de moment" no tenen "cap notícia".

"No tenim cap notícia que eixos acomiadaments vinguen de manera directa a Almussafes", ha apuntat en declaracions a Europa Press a Alacant, on ha assistit a una trobada amb els directius de Fundesem.

"El que sí sabem és que són 7.000 acomiadaments, el 10 per cent de tots els centres de Ford, i bàsicament de personal administratiu i alts càrrecs", ha explicat, per a incidir que solament tenen eixa informació.

La firma automobilística nord-americana Ford va anunciar aquest dilluns que eliminarà al voltant del 10% de la seua força laboral a tot el món, uns 7.000 llocs de treball, per a finals d'agost, com a part del seu pla de reestructuració.

El president de la companyia, Jim Hackett, va assegurar en un correu electrònic enviat als treballadors que la retallada d'ocupació inclou tant baixes voluntàries com acomiadaments. Prop de 2.300 persones estarien afectades als Estats Units (EUA), segons un portaveu de l'empresa.

Hackett va detallar que Ford prescindirà de prop del 20% dels alts directius, en un moviment que també pretén reduir la burocràcia de l'empresa i accelerar la presa de decisions.

La notificació als empleats afectats per aquesta mesura de la firma de l'oval a Amèrica del Nord començarà aquest dimarts. Després, Ford continuarà amb el seu pla de reestructuració a Europa (on aspira a obtindre en el llarg termini un marge operatiu del 6%), la Xina, Sud-amèrica i altres mercats internacionals.

ESPANYA

A Espanya, Ford compta amb una factoria situada a Almussafes (València) en la qual treballen unes 8.000 persones. Ford ja va avançar a l'octubre de l'any passat "decisions dures" a Europa per a buscar la rendibilitat, que implicarien la reducció de costos en tots els àmbits i la retallada de plantilla.

El director de Fabricació de Ford Espanya, Dionisio Campos, va concretar al desembre que els reajustaments a Almussafes encara no havien sigut definits. Fonts de Ford Espanya consultades per Europa Press van explicar que la companyia està estudiant el possible impacte que podria tindre aquesta mesura sobre la seua plantilla a Espanya.

Aquestes fonts van destacar que la recent comunicació de Ford als Estats Units arreplega la seua intenció de retallar en un 10% la seua plantilla en oficines i que, de moment, no s'està parlant de llocs de treball vinculats amb la producció.

Així, van assenyalar que les accions orientades a reduir costos en el continent europeu concentraran els reajustaments de plantilla al Regne Unit i Alemanya, que és on la firma té les seues seus regionals, més que a Espanya.

Consulta aquí más noticias de Alacant.