Comunitat Valenciana

La Marina de València acull enguany la Placemaking Week Europe 2019

  • "El major festival europeu de desenvolupament urbà i transformació de l'espai públic" se celebra al juny.
  • Conferències, cinema i exposicions componen la iniciativa, en la qual participaran 400 professionals de 50 països.
LA MARINA DE VALÈNCIA ACOLLIRÀ EL MAJOR FESTIVAL EUROPEU SOBRE DESENVOLUPAMENT URBÀ I TRANSFORMACIÓ DE L'ESPAI PÚBLIC
LA MARINA DE VALÈNCIA ACOLLIRÀ EL MAJOR FESTIVAL EUROPEU SOBRE DESENVOLUPAMENT URBÀ I TRANSFORMACIÓ DE L'ESPAI PÚBLIC
LA MARINA
LA MARINA DE VALÈNCIA ACOLLIRÀ EL MAJOR FESTIVAL EUROPEU SOBRE DESENVOLUPAMENT URBÀ I TRANSFORMACIÓ DE L'ESPAI PÚBLIC

Al voltant de 400 professionals de 50 països es reuniran en "el major festival europeu de desenvolupament urbà i transformació de l'espai públic" en La Marina de València, per a reflexionar sobre com la innovació pot millorar les ciutats i crear llocs inclusius.

Del 12 al 15 de juny, la Placemaking Week Europe 2019 oferirà un total de 35 sessions de treball, 150 ponències, 20 conferències magistrals i sessions de cinema a l'aire lliure, avança l'espai en un comunicat.

Durant les quatre jornades, les 35 sessions de treball interactives giraran entorn de cinc eixos: 'placemaking' per a la innovació, burocràcia creativa, intercanvi de pràctiques de 'placemaking', el futur de les ciutats a través del 'placemaking' i els fronts marítims.

La programació inclou 20 conferències magistrals i la participació de 150 ponents, tant d'àmbit local com a internacional. Entre ells destaquen Charles Landry, de l'Acadèmia Robert Bosch a Berlín, escriptor i autor del concepte 'ciutat creativa'; Ethan Kent, vicepresident de Project for Public Spaces i codirector de Placemaking X, Nova York; Charlot Schans, antropòloga i sociòloga urbana, o Paco González, professor del màster 'Ciutat i urbanisme' de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Cada dia de 20.00 a 22.00 hores, la terrassa de la Base de la Marina s'obrirà al públic amb propostes musicals i audiovisuals. Per exemple, el 13 i 14 de juny es projectarà cinema a l'aire lliure sobre urbanisme.

En l'interior de la Base es podran visitar dos exposicions permanents: una sobre fronts marítims del món, a càrrec de Fred Kent, un dels principals pensadors en matèria d'habitabilitat i creixement intel·ligent de les ciutats, i una altra sobre ferramentes de transformació urbana.

La trobada va sorgir al novembre de 2018, quan La Marina va organitzar el Placemaking For Innovation, un esdeveniment que va reunir 45 experts internacionals en urbanisme i innovació econòmica. Forma part de la programació de la Marina Living Lab, un ecosistema experimental obert, basat en els processos de creació col·lectiva, per a dissenyar un espai públic inclusiu i innovador.

Placemaking Week Europe està organitzat per la Marina de València, Stipo i European Placemaking Network, amb la col·laboració de Creative Bureaucracy Festival, Placemaking X, Project for Public Spaces, Urbact, the European Comission, Un-Habitat, JPI Urban Europe, Les Naus, Labora (antic Servef) i l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna (València).

Des de la Marina destaquen que aquestes jornades situen València com a referent europeu en les polítiques de millora de l'espai públic i innovació urbana, al mateix temps que consoliden a l'espai com a "model internacional de transformació d'un front marítim".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento