Comunitat Valenciana

Els set acusats de l'assassinat de Ponsoda, exalcalde de Polop, s'asseuran en la banqueta el 13 de gener

  • El juí per l'assassinat del qui fóra alcalde de Polop de la Marina (Alacant) amb el PP, Alejandro Ponsoda, començarà el 13 de gener de 2020, 12 anys després del crim, pel qual s'asseuran en la banqueta set acusats, entre ells, l'ex-tinent d'alcalde i el seu successor en el consistori, Juan Cano.

La vista es perllongarà fins al 29 de gener, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana a Europa Press. Al llarg de l'última setmana del pròxim mes de juliol es procedirà a l'elecció dels membres del jurat que han de dictaminar sobre l'autoria dels fets.

Entre els set acusats, a més de Juan Cano, estan un empresari local, els tres homes considerats suposats autors materials del crim, així com el propietari i el gerent d'un club d'alternació on suposadament es va planejar l'assassinat.

L'alcalde de Polop de la Marina va morir el 27 d'octubre de 2007 en l'Hospital General d'Alacant, dies després de rebre diversos tirs en la porta de sa casa.

Tant l'acusació particular com la Fiscalia demanen penes de 25 anys per a set acusats per un delicte d'assassinat, a més de tres anys addicionals per als suposats sicaris per un delicte de tendència il·lícita d'armes.

Les sessions del juí començaran el dia 13 de gener amb la constitució del jurat i la declaració d'un dels acusats. Per al dia 15 es preveu la declaració de Cano i per a l'endemà s'ha programat l'inici de les testificals entre les quals estaran la del testimoni protegit i les dos filles d'Alejandro Ponsoda.

Per al dia 29 s'han previst les audicions de les intervencions telefòniques practicades, mentre que l'últim dia, el 30 de gener, es preveu l'entrega de l'objecte del veredicte al jurat per a la seua deliberació.

Per a Cano, que era regidor d'Urbanisme del municipi i successor de Ponsoda com a primer edil, Fiscalia demana 25 anys com a presumpte instigador de l'assassinat igual que per als altres tres processats, un empresari i els responsables d'un local de companyia de Finestrat, també com a presumptes inductors d'un delicte d'assassinat, amb traïdoria i preu, en concurs amb un altre d'atemptat a l'autoritat.

Per la seua banda, per als tres acusats de ser els autors materials dels tirs demana el mateix més anys addicionals per tinença il·lícita d'armes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento