Comunitat Valenciana

Morera demana als diputats de Les Corts que "no superen mai els límits"

  • "Per damunt de les sigles i la legítima confrontació d'idees estan les persones", ha dit en el seu discurs.
  • En la sessió d'aquest dijous també s'han elegit els membres definitius de la mesa.
Morera demana als diputats de Les Corts que "no superen mai els límits"
Morera demana als diputats de Les Corts que "no superen mai els límits"
EUROPA PRESS
Morera demana als diputats de Les Corts que "no superen mai els límits"

El president de Les Corts, Enric Morera, reelegit aquest dijous per a la X legislatura, ha estrenat la nova etapa instant els 99 diputats al fet que "no se superen mai els límits ni que s'utilitze la paraula per a ferir o denigrar en clau personal". "Per damunt de les sigles i la legítima confrontació d'idees estan les persones", ha reivindicat.

Davant el parlament valencià més plural de la història, amb sis partits després de la irrupció de Vox, ha pujat a l'estrada després de ser reelegit president amb els 52 vots del Botànic -PSPV, Compromís i Unides Podem-, amb un aplaudiment generalitzat de tot l'hemicicle més tímid en la part de Vox.

Morera ha mostrat la seua confiança en què els pròxims quatre anys seran "una etapa molt fructífera". Per a aconseguir-ho, ha defès que no pensa "renunciar" a la seua manera de pensar: que un adversari polític no és l'"enemic". "No entenc la política quan s'utilitza per a fer mal a les persones", ha afirmat, per la qual cosa ha demanat respecte als diputats "des del minut un d'aquesta legislatura".

Ha garantit que no permetrà "mai que es faça mal a les persones", una cosa que "no forma part de la política", i que serà "escrupolós i exigent" perquè tots seguisquen el seu exemple "pel bé de tots". "Hem de ser exemplars si volem ser respectats", ha emfatitzat.

Ha posat com a exemple del "clima de diàleg i de bona política" de la passada legislatura l'acord per un millor finançament autonòmic i les 80 declaracions institucionals: "És un bon camí".

Elecció de la mesa

A més de la reelecció de Morera, la sessió constitutiva ha donat llum verda a la Mesa de Les Corts definitiva, amb la fins ara consellera de Vivenda, Mª José Salvador (PSPV) com a vicepresidenta primera, amb els 52 vots a favor del Botànic. El segon és Jorge Bellver (PP), amb el suport dels 37 de la bancada 'popular' i de Ciutadans.

Per la seua banda, la secretària primera és Cristina Cabedo, d'Unides Podem, que també ha comptat amb els 52 vots a favor del PSPV, Compromís i el seu partit. El segon recau en Luis Arquillos (Cs), de nou amb el suport de l'oposició a excepció de Vox, que en els dos casos ha dirigit els seus deu vots a la seua proposta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento