Comunitat Valenciana

Els candidats a l'Alcaldia “blinden” els fons de cooperació

  • Ribó, Catalá, Giner, Gómez i Oliver signen amb la Coordinadora Valenciana de ONGD destinar el 0,4% en 2020.
26M.- Candidatos De València, Alicante Y Castelló Se Comprometen A 'Blindar' El Presupuesto De Cooperación De 2020
26M.- Candidatos De València, Alicante Y Castelló Se Comprometen A 'Blindar' El Presupuesto De Cooperación De 2020
EUROPA PRESS
26M.- Candidatos De València, Alicante Y Castelló Se Comprometen A 'Blindar' El Presupuesto De Cooperación De 2020

Els caps de llista dels grups municipals de València, és a dir, del PP, Compromís, Ciutadans, PSPVPSOE i Podem-EU, es van comprometre aquest dimecres a respectar les polítiques municipals de cooperació internacional al desenvolupament, en signar un acord que “blinda” els fons a cooperació internacional en el pressupost de 2020.

L'acord rubricat el dilluns a València, en un acte presidit per la presidenta de la Coordinadora Valenciana de ONGD, Lourdes Mirón, també va ser segellat en les altres dues capitals de província de la Comunitat, Alacant i Castelló.

En l'acte de València, celebrat en La Nau, van participar l'alcalde de la ciutat i candidat a la reelecció per Compromís, Joan Ribó; la candidata del PSPV, Sandra Gómez; l'alcaldable del PP, María José Català; el candidat de Cs, Fernando Giner, i el cap de llista de Podem-EU, María Oliver. A Alacant van rubricar l'acord Luis Barcala (PP), Paco Sanguino (PSPV), Natxo Bellido (Compromís), Mari Carmen Sánchez (Cs) i Xavier López (UP); mentre que en Catelló van ser Amparo Marco (PSPV), Begoña Carrasco (PP), Ignasi García (Compromís), Fernando Navarro (UP) i Alejandro Marín-Buck (Cs).

En els documents signats, els partits s'han compromés a dedicar en 2020 a la cooperació internacional un 0,2% dels pressupostos consolidats a Alacant, un 0,5% a Castelló i un 0,4% a València, amb la meta d'aconseguir el 0,7% en 2030, com marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La presidenta de la Coordinadora va qualificar l'acord d’”històric”, en el qual van demanar una política de cooperació “estable, que no depenga dels vaivens polítics”, un calendari específic per a aconseguir el 0,7% del pressupost consolidat en cooperació; un impuls a l'educació per al desenvolupament i el comerç just; així com una aposta per la millora en la gestió de la cooperació.

El primer edil de València i candidat de Compromís va mostrar la seua “satisfacció” per la signatura de l'acord i va destacar que en aquesta legislatura l'Ajuntament, “partint de nivells molt baixos a aconseguit en 2019 el 0,7% de fons propis per a cooperació. Per part seua, la candidata del PSPV va ressaltar que el Consistori ha d'estar “al nivell i a l'altura” del compromís signat encara que creu que els recursos encara no són “suficients”.

“Estic disposat a fer complir la llei a València i ajudar els que es queden arrere a la ciutat i evitar drames humans en la resta del món”, va dir Giner (Cs), mentre Catalá, del PP, es va mostrar “molt preocupada” per València, en la qual ha apuntat que “ha incrementat la pobresa infantil de manera considerable”.

Ribó anuncia centres socials en tres Barris

L'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, va anunciar un projecte per a obrir tres nous centres municipals de Serveis Socials a la ciutat: un en el Cabanyal, al carrer de la Reina 117; un altre en barri de Benicalap, en una part abandonada del Mercat Municipal i, un tercer, Centre de Dia per a Joves, en les Naus de Ribes del Parc Central (Russafa).

L'objectiu, segons Ribó, és “atendre les persones en situació vulnerable i exclusió, i que necessiten assessorament i acompanyament”. El projecte del Cabanyal té prevista una inversió de 774.000 € i estarà en funcionament en un termini màxim d'un any.

El de Benicalap “atendrà 40.000 usuaris i permetrà reduir el nombre de persones ateses en el centre de Campanar, que passarà de tindre de 90.000 a 50.000 usuaris”. I en Russafa es posarà en marxa un centre de joves per a la inserció sociolaboral i un edifici de Serveis Socials de menor dimensió.

Catalá vigilarà l'horta i l'Albufera amb drons

La candidata del PPCV a l'Alcaldia de València, María José Catalá, va estar aquest dimecres al parc natural de l'Albufera i en El Palmar, on va presentar les iniciatives que inclou el seu programa electoral per a incrementar la protecció i la preservació d'aquesta “joia natural dels valencians” i les relacionades amb la defensa de l'agricultura i la pesca tradicional.

Catalá va manifestar, en relació amb l'Albufera, que “és necessari extremar la cura d'aquest paratge natural”, i per a això incrementarà els recursos municipals destinats a recuperar i incrementar la seua biodiversitat, “alhora que fomentarem el coneixement i gaudi directe dels valors naturals d'aquest enclavament”.

Així, posarà en marxa un servei de vigilància de l'horta i el parc natural mitjançant drons, dirigit per la Policia Local. I és que la candidata popular considera “molt important” que l'Ajuntament reforce la candidatura davant la Unesco perquè siga reconegut com a Reserva de la Biosfera.

Giner, de mercat i amb emprenedors

El candidat de Ciutadans a l'Alcaldia de València, Fernando Giner, va estar al matí en el mercat de l'avinguda del Cid, on va tindre ocasió de departir amb comerciants i clients i de donar a conéixer les propostes municipals del seu partit.

A més de participar en la signatura del compromís de cooperació internacional en l'acte celebrat en La Nau, Giner es va reunir, al costat del diputat en el Congrés Marcos de Cinqué, amb Unió Professional de València, on va recaptar les demandes d'aquest sector i els va traslladar el programa electoral de Cs per a fer de València una ciutat “còmoda i oberta”.

Ja a la vesprada, va participar en una xarrada per a joves i emprenedors organitzada en l'avinguda Regne de València al costat de De Quintos i al nou síndic en Les Corts, Toni Cantó. D'altra banda, Giner va insistir en Twitter en què, si és alcalde, reduirà el temps d'espera de l'EMT “en un màxim de 10 minuts”.

Gómez donarà a innovació el 2,5% del pressupost

El programa Aire Fresc aposta perquè València “és la ciutat que lidere l'estratègia Startup Nation” que està impulsant el Govern d'Espanya i invertirà, a través d'una Regidoria d'Innovació, 21,5 milions d'euros també per al desenvolupament de sectors emergents. Les iniciatives en aquesta matèria van ser presentades per la candidata a l'Alcaldia del PSPV- PSOE, Sandra Gómez, als representants de l'ecosistema startup de la ciutat en una trobada en el qual va participar Francisco Polo, secretari d'Estat d'Agenda Digital.

Gómez va apostar perquè “València és la Capital Mediterrània de la Nova Economia”, una ciutat de referència internacional en “innovació, digitalització i desenvolupament de noves iniciatives privades i startups”. Per a això, va proposar revertir les retallades del 30% en matèria d'I+D+i del PP i “sumar-nos a l'objectiu del Govern de destinar a innovació un 2,5% del pressupost”. A més d’“una Oficina d'Atracció d'Inversions amb seu en La Marina”.

Oliver explica en Torrefiel el programa de Podem

Podem-Esquerra Unida es va desplaçar fins a la plaça Salvador Allende del barri de Torrefiel. Allí, la seua candidata a l'Alcaldia, María Oliver, va exposar el projecte de la formació d'esquerres, “perquè creiem fermament que només escoltant a la gent es poden resoldre els problemes de la ciutat. Tots junts construirem una València millor, que no deixe a ningú arrere”, van manifestar des de la candidatura.

En l'acte també va intervindre el secretari general de Podem a la ciutat, Jaime Paulino, qui va afirmar que a València hi ha, segons les seues estimacions, “60.000 habitatges buits i, no obstant això, es continua apostant per un model de ciutat basat en els interessos de les constructores”. Sobre aquest tema, Oliver va dir que, després d'haver posat en marxa un pla de rehabilitació d'habitatges en el Cabanyal-Canyamelar, “ara hem de portar els projectes de rehabilitació a barris com Torrefiel, Orriols o Fuensanta”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento