València acollirà en 2020 el festival internacional de tecnologia Webit
València acollirà en 2020 el festival internacional de tecnologia Webit AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA

La ciutat de València serà al juny del 2020 seu de la Webit, un dels principals esdeveniments tecnològics internacionals sobre digitalització i innovació, després d'haver sigut triada entre les cinc ciutats finalistes per a albergar l'esdeveniment.

L'elecció de la capital valenciana per a acollir la trobada l'ha donat a conéixer el conseller delegat i fundador del Webit, Plamen Russev, durant la inauguració de l'edició del 2019 a Sofia (Bulgària).

La primera tinent d'alcalde i regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible a València, Sandra Gómez, ha sigut l'encarregada d'arreplegar el testimoni que acredita la ciutat com a seu de l'esdeveniment el pròxim any.

València ha sigut l'única ciutat espanyola entre les cinc finalistes candidates a ser seu de l'edició d'aquest esdeveniment el 2020, al costat de Londres, Rotterdam, Budapest i Torí.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat la "importància" de la designació de la capital valenciana com a seu de la Webit per "l'atracció de milers de visitants" i per "l'impuls que donarà a l'ecosistema startup i innovador local". Així mateix, ha valorat la seua transcendència pel que suposarà "la celebració d'un nou certamen internacional a Fira València".

Sandra Gómez ha afirmat que tota la ciutat de València "ha d'estar d'enhorabona" perquè amb aquesta decisió s'ha donat un "pas decisiu" per a posicionar-la "com a una de les ciutats referents dins del sector de la innovació i del desenvolupament de nous sectors emergents".

Impacte econòmic i ocupació

En aquest sentit, l'edil ha apuntat que es tracta d'"un dels millors esdeveniments tecnològics internacionals", amb un impacte previst de 60 milions d'euros per a la ciutat; 1.000 ocupacions generades en l'organització i amb un impacte de més de 1.500 ocupacions en el sector de la innovació.

De fet, la cita congrega cada any més de 10.000 participants de 120 països diferents i en ella participen més 4.000 startups i 1.500 inversors. S'estima que la capital valenciana puga aplegar als 30.000 participants.

Gómez ha insistit que es tracta d'un pas de gegant perquè València siga un referent en l'àmbit de la innovació i del desenvolupament de les noves tecnologies". "Volem apostar per ser més competitius i productius i és un pas decisiu per a poder aconseguir-ho", ha recalcat.

Consulta aquí más noticias de València.